Oua in cuib de mamaliga cu pepperoni

Mamaliga este hranitoare si savuroasa fie ca o servim fiarta, prajita, coapta, dulce sau sub forma de paine. Pe langa faptul ca are calorii putine (3 cesti de mamaliga = 145 calorii), mamaliga ne ofera sanatate din plin: detoxifica organismul, este o arma veritabila impotriva obezitatii, diminueaza riscul de boli hepatice, regleaza glicemia si colesterolul, diminueaza riscul de boli cardiovasculare, reduce aciditatea si calmeaza durerile de stomac. Adaugand si alte ingrediente vom obtine o masa  extrem de nutritiva si satioasa (satietate pe termen lung). Nu se stie exact originea ei, insa mamaliga este servita in intreaga lume. Este atat de versatila incat o puteti servi la micul dejun, pranz, cina sau ca aperitiv. Pfff...deja ma gandesc la o mamaliguta aburinda cu branza si smantana. Dar pana atunci o sa ma delectez cu reteta de mai jos. 
Ingrediente:
- 40 g pepperoni/bacon
- 25 g branza provolone rasa (se gaseste in Lidl)
- 25 g parmezan ras
- 2 oua (in functie de numarul de persoane)
- 1 mana de baby spanac
- 1 ceasca de malai
- 1 ceapa mica
- 1 ardei rosu mic
- sare si piper.
Pentru salata:
- 20 rosii cherry
- 3 catei de usturoi
- 2 ardei mici de diferite culori (galben si portocaliu am folosit)
- 1 castravete
- 1 mana de baby spanac
- ulei de susan
- un praf de sare.

Mod de preparare:
1. Intr-un tuci se pune la fiert 3 cesti cu apa plata. Cand incepe sa fiarba se adauga sarea si malaiul in ploaie. Se fierbe, amestecand din cand in cand timp de 15 minute.
2. Cand mamaliga este gata se amesteca cu branza provolone, cubuletele de ceapa si ardei rosu, baby spanacul rupt in bucati mici, putin piper si bucatile de pepperoni.
3. O tava rotunda se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu putin unt, se toarna mamaliga intr-un strat uniform, se presara parmezanul iar cu o lingura se preseaza putin mamaliga pentru a face loc oualor.
4. Se da in cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 18 de minute sau pana cand sunt ouale inchegate.
5. Intre timp se face salata: rosiile cherry se taie in jumatate si se amesteca cu spanacul, ardeii taiati cubulete, usturoiul maruntit cu presa, catravetele taiat cubulete, o lingurita cu ulei de susan si un praf de sare.
Cand s-a mai racit, se portioneaza si se serveste cu salata fresh. Un deliciu!
Pofta buna!


Comentarii