Prajitura de malai cu ciocolata si curmale

A spus cineva ca nu se fac prajituri bune din faina de malai? Ei bine...Prajitura cu faina de malai si ciocolata este doar inceputul. Urmeaza o multime de retete noi ce contin faina de malai. La prajituri este de preferat sa se foloseasca faina de porumb extrafina sau de la marca Pan (ceea ce am folosit si eu in reteta de astazi). Aceasta prajitura se face usor, rapid si este un dulce sanatos, usor digerabil si fara zahar in exces. Textura seamana putin cu cea a painii din porumb insa este putin mai diferita si dulce, bineinteles. Pentru a prepara prajitura, nu aveti nevoie de abilitati de bucatar, ci doar de o tava rotunda/dreptunghiulara si ingredientele de mai jos. Trebuie sa incercati aceasta prajitura cu malai cel putin o data in viata voastra :).
Ingrediente:

- 100 g fulgi de ciocolata neagra
- 50 g unt topit
- 7 linguri cu lapte de cocos sau apa plata
- 6 linguri cu faina de porumb Pan (se gaseste in magazinele online, de exemplu emag) sau malai super fin
- 3 oua
- 2 linguri si jumatate cu pasta de curmale
- 2 linguri cu smantana grasa
- 1 banana coapta
- 1 lingurita cu extract de vanilie
- jumatate de lingurita cu praf de copt
- un praf de sare.
Pentru crema de ciocolata cu lapte:
- 200 g smantana 20 % grasime
- 100 g ciocolata cu lapte (Lindt).
Pentru ornat:
- margarete din foaie de napolitana de la Dr.Oetker (fara zahar si fara coloranti artificiali)
sau
- bilute colorate
Mod de preparare:

1. Intr-un bol se bat ouale impreuna cu untul topit, esenta de vanilie si laptele de cocos. Dupa care se adauga faina de malai, banana pasata cu furculita, pasta de curmale, praful de copt si un praf de sare (daca aveti un mixer la dispozitie folositi-l, eu neavand aici unde sunt, a trebuit sa amestec ca pe timpul bunicii). Se amesteca bine ingredientele, iar la final se adauga fulgii de ciocolata.
2. Se unge cu putin unt o tava rotunda, se rastoarna compozitia si se da in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 20 - 25 de minute (facem testul cu scobitoarea, daca iese curata este gata).
3. Intre timp se prepara crema: ciocolata cu lapte se topeste pe baie de aburi, apoi se incorporeaza samnatana. Se amesteca bine bine, pana devine o crema fina si omogena. Cand s-a racit se baga in frigider timp de 30 de minute.
4. Blatul din faina de malai se aseaza pe un platou, se imbraca cu crema de ciocolata si se orneaza dupa preferinte (daca folositi margarete sa stiti ca acestea trebuie puse pe prajitura inainte de a o servi invitatilor la masa, deoarece inamoaie rapid si nu vor mai avea un aspect la fel de fresh).
Spre suprinderea mea, sotul meu a fost placut surprins de aceasta prajitura. Ii place ciocolata dar nu ii plac experimentele. Ma tot intreba daca sigur am pus faina de malai, ca nici nu se simte s.a. A fost amuzant sa degustam impreuna acest desert.
Pofta dulce va doresc!


Comentarii