Taitei de orez in straturi cu sardine, Nori si crusta crocanta cu cheddar

Planificarea unei mese care sa fie in acelasi timp si gustoasa, variata si sanatoasa este o sarcina dificila. Indiferent de ocazia pentru care va pregatiti - o masa obisnuita pentru familie sau o masa festiva pentru invitati, trebuie sa faceti un plan in functie de preferintele fiecaruia, iar la final sa decideti ce preparat sa pregatiti. Folositi-va imaginatia!
Incercati sa mancati zilnic o gama cat mai variata de alimente si veti obtine toate substantele nutritive necesare organismului pentru a ramane sanatos si viguros.
Reteta de astazi este echilibrata si abunda in ingrediente sanatoase si delicioase deopotriva.


Ingrediente:
- 400 g taitei de orez
- 100 g sardine 
- 100 g branza cheddar rasa
- 6 felii branza Provolone
- 6 bastonase surimi
- 3 linguri cu sos de rosii
- 2 foi Nori
- 2 linguri cu sos Teriyaki
- 1 lingura si jumatate cu susan
- 1 lingurita cu ulei de susan
- 1 lingurita cu unt (pentru a unge vasul de sticla)
- 1 morcov mic
- 1 ceapa rosie
- 1 mana de varza alba 
- 1 mana de chipsuri din cartofi cu sare
- jumatate de vanata
- jumatate de ardei rosu.
Mod de preparare:
1. Taiteii de orez se fierb in apa cu putina sare timp de 7 minute (in functie de tipul pastelor). Se scurg de apa apoi se aseaza intr-un vas de sticla termorezistent uns cu unt.
2. Se pregatesc legumele: ceapa, ardeiul si vanata se taie cubulete, varza se taie fasii iar morcovul se da prin razatoarea mare.
3. Se incinge uleiul de susan intr-o tigaie antiaderenta, se adauga ceapa si se caleste timp de 1 minut, dupa care se adauga si restul legumelor. Se acopera tigaia cu capac timp de 3 minute. Apoi se adauga sosul de soia, sosul Teriyaki si sosul de rosii. Se mai lasa 3 minute pe foc iar la final se da deoparte si se incorporeaza sardinele pasate cu furculita si bastonasele de surimi taiate rondele.
4. Asamblarea: peste taitei se aseaza feliile de branza, foile de alge Nori, compozitia cu legume, chipsurile maruntite, branza cheddar iar la final se presara semintele de susan. Vasul se da in cuptorul preincalzit pentru 10 minute la 200 de grade. Pana cand crusta prinde o culoare aurie.

Preparatul se serveste atat cald cat si rece pe post de gustare. Mie mi-a placut mai mult cand s-a racit complt, deoarece totul s-a inchegat perfect si am putut sa mancanc preparatul cu mana fara sa folosesc furculita s.a. Chiar e dificil sa folosesti tacamurile cand se raceste, e mult mai usor sa cuprinzi toate straturile dintr-o singura muscatura si in plus este o experienta senzoriala placuta 
(simtim mai bine mancarea :D). 
Savurati cu placere!


Comentarii