Arepas (turte de malai) cu pui, legume si branza de vaci

In randurile de mai jos veti afla cum puteti face Arepas - crocante in exterior, moi si cremoase in interior. Incluzandu-le in meniul vostru, veti deschide o lume a posibilitatilor culinare deosebit de savuroase pentru voi si cei dragi. Sunt atat de delicioase si usor de facut. Umpleti-le cu salata de pui, carne de porc, carne de vita, sunca, oua, branza, creveti, peste, avocado, fasole...posibilitatile sunt nesfarsite.
 Odata ce le gustati, nu va veti mai satura de ele. Se fac rapid si fara prea multa mizerie in bucatarie.
Arepa (turta de malai) este un tip de aliment foarte des intalnit in bucataria din Columbia si Venezuela. 
Pentru prepararea turtelor de malai, este nevoie de o faina prefiarta din porumb alb - masarepa/harina precocida. Cele mai populare branduri care produc acest tip de faina sunt: P.A.N (care se gaseste si la noi), Juana, Goya si Areparina.
De obicei faina se amesteca cu apa si sare, ocazional cu ulei/unt, oua si lapte. Deoarece faina este deja gatita, amestecul se formeaza cu usurinta. Turtele de malai pot fi prajite in tigaie, la gratar sau coapte. Turtele gatite pot fi pastrate la temperatura camerei intr-un recipient etans, timp de pana la 5 zile. Reincalziti in cuptor cand doriti sa le folositi.
#merita :)
Fiind prima data cand le fac, cu siguranta nu au iesit super perfecte, insa delicioase daaaaaa.
Ingrediente:
Pentru arepas (turte de malai coapte):
- 2 masuri de faina de porumb P.A.N - faina prefiarta din porumb alb, speciala pentru arepas, tortilla, tamales, empanada (se gaseste online pe emag sau alte site-uri de la noi)
- 2 masuri cu apa calda
- un praf de sare
Info: ideea acestor turte este ca apa si faina trebuie sa aiba aceeasi proportie.
Umplutura:
- 150 g carne de pui (am folosit resturi din pupla si piept de pui de tara, prajite in tigaie fara ulei)
- 125 g branza de vaci
- 2 catei de usturoi
- 1 fir de ceapa verde
- 1 avocado copt
- 1 lingurita cu mustar
- 1 lingurita cu suc de lamaie
- jumatate de ardei rosu
- jumatate de legatura de patrunjel
- jumatate de legatura de loboda
- pentru servire: rosii cherry.
Mod de preparare:
1. Carnea de pui se taie cubulete si se amesteca cu avocado pasat, branza de vaci, mustarul, sucul de lamaie, usturoiul maruntit cu presa, ardeiul rosu si ceapa verde taiate cubulete, patrunjelul si loboda tocate marunt. Compozitia se da la rece pana la asamblare.
2. Intre timp se fac turtele din malai: intr-un bol se toarna faina de malai si se amesteca cu apa calda si sare dupa gust. Cand se desprinde de pe margini, se imparte compozitia in 4 bile. Fiecare bila se modeleaza sub forma de turta.
3. Se incinge o tigaie antiaderenta unsa cu putin unt, se aseaza cate doua turte de malai si se coc 2-3 minute la foc tare, dupa care se da focul la mic si se mai coc 7 minute pe o parte si 7 minute pe cealalta parte.
Fiecare turta de malai se taie in jumatate si se umple cu compozitia de carne si legume.
Se servesc imediat. Oricum mai mult nici nu rezista. La cat de delicioase sunt, dispar rapid din farfurie. Sunt usoare dar satioase in acelasi timp si nu cad greu la stomac. Sunt perfecte pentru pranz sau cina.
Savurati cu placere!


Comentarii