Prajitura Fulg de nea cu afine fara zahar

Decembrie este cel mai bun moment al anului pentru a va rasfata cu prajituri fara a avea remuscari.
Cel mai bun desert pentru sarbatori este cald si proaspat scos din cuptor: auriu in exterior, umed si pufos pe interior. Gata de infulecat!
Pe masura ce ne apropiem de Craciun, sunt sigura ca va ganditi cu totii la ce veti gati pentru sarbatori.
Noua mea reteta este perfecta pentru aceasta perioada. Este cu siguranta unul dintre lucrurile mele preferate in acest moment si este atat de usor de preparat.
Cea mai buna modalitate de a raspandi bucuria sarbatorilor este sa oferiti oamenilor ceea ce vor: mancare delicioasa.
Sunteti gata sa raspanditi o bucurie de Craciun?
Ingrediente:

- 200 ml bautura de orez si cocos fara zahar
- 125 g afine (am pus si 7 fructe de zmeura ratacite prin frigider ;)) )
- 120 g faina integrala de grau
- 80 g faina de orez
- 50 ml ulei de susan
- 3 linguri cu xylitol
- 1 ou
- 1 pliculet cu praf de copt Bio (din Kaufland)
- un praf de sare
- alte ingrediente: agrise sau goji. Eu am folosit atat goji cat si agrise insa merg mai bine fructele de goji deoarece agrisele isi schimba gustul la copt.
Tips: in loc de afine si fructe uscate puteti folosi merisoare si 50 g ciocolata neagra.
Pentru decor puteti folosi ce doriti, eu am folosit urmatoarele ingrediente: intr-un bol am combinat smantana de ovaz amestecata cu o lingurita de xylitol iar in altul smantana de ovaz amestecata cu o lingurita de xylitol plus un colorant verde natural (eu am folosit pudra de kale insa puteti folosi cu incredere si pudra de spirulina care nu are un gust atat de puternic ca pudra de kale).
Mod de preparare: 

1. Se cern ambele sortimente de faina intr-un castron apoi se amesteca cu praful de copt si sarea. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca putin dupa care se amesteca cu xylitolul si laptele de cocos. Se adauga peste amestecul de faina putin cate putin, cat sa se combine toate ingredientele. La final se adauga afinele spalate si fructele de goji.
2. Se toarna compozitia intr-o forma de silicion (eu am folosit una sub forma de fulg de nea,  achizitionata de la Lidl). Se coace la 180 de grade timp de 18 - 20 de minute, pana cand a capatat o tenta bruna.
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma de silicon. Apoi se scoate si se orneaza dupa preferinte.
Este un desert usor, aromat, sanatos, nu prea dulce si este numai potrivit pentru masa de sarbatori.
Pofta dulce!


Comentarii