Pate de anghinare cu ceapa verde si maioneza de quinoa

Servita calda sau rece, cu tot cu frunze sau doar miezul ei, anghinarea nu este numai o delicatesa, ci si o buna sursa de folat si de potasiu. Aceasta leguma chiar are puteri vindecatoare avand in vedere ca frunzele ei contin o substanta numita cinarina. Cinarina tine sub control colesterolul, imbunatateste functiile ficatului si au un efect benefic durabil asupra calculilor biliari. De asemenea amelioreaza simptomele sindromului de colon iritabil.
Este posibil sa nu gatiti foarte mult cu anghinare, dar cu siguranta va deveni leguma voastra preferata.
Sosurile picante servite cu biscuiti sarati, chipsuri sau paine sunt binevenite la orice petrecere sau pentru o gustare in weekend. Cantitatea poate fi redusa sau dublata in functie de numarul persoanelor invitate la masa.
Ingrediente:

- 300 g anghinare la borcan
- 150 g iaurt bio (de la Lidl)
- 100 g maioneza din quinoa (se gaseste online)
- 80 g parmezan sau orice alt tip de branza doriti (chiar si cea vegana)
- 2 fire de ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita cu boia de ardei afumata
- jumatate de lingurita cu fulgi de chili.
Pentru servire am folosit frunze de andive si crackersi fara gluten (din Kaufland).
Mod de preparare:

1. Anghinarea si ceapa verde se taie cubulete iar usturoiul se marunteste cu presa.
2. Intr-un bol se amesteca legumele taiate cu iaurtul, maioneza de quinoa si parmezanul.
3. Amestecul se toarna intr-un vas termorezistent, se presara cu boiaua de ardei si se coace timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit.
Preparatul se serveste atat cald cat si rece. Este o reteta cu adevarat uimitoare.
Savurati cu placere!


Comentarii