Frittata cu ton, cartofi si ardei

Incepeti dimineata cu aceasta reteta de frittata cu ton. Intreaga familie o va adora. Rapida, usor de preparat si are un gust deliciosss. In plus este foarte bogata in proteine si merge perfect cu o salata proaspata.
Frittatele pot constitui un fel de mancare principal pentru orice masa a zilei. Sunt usor de transportat, astfel incat pot fi aduse la picnicuri sau sa le impachetati pentru pranzurile de la lucru.
Tot ce trebuie sa faceti este sa combinati toate ingredientele, sa amestecati si apoi sa coaceti.
Frittatele nu castiga intotdeuna concursul de frumusete deci pentru un plus de aspect vizual puteti sa decorati frittata cu legume, fulgi Bonito, ierburi proaspete precum busuioc, patrunjel, sau ceapa verde/chives.
Ingrediente:
- 150 g ton file 
- 100 g smantana de cocos
- 25 g unt
- 3 catei de usturoi
- 3 ardei mici trio
- 3 oua
- 1 cartof fiert de marime medie
- jumatate de ceapa
- sare dupa gust
- optional: fulgi bonito si alge Nori maruntite.
Pentru salata:
- 12 rosii cherry
- 5 frunze de salata verde
- 1 castravete
- ulei de susan
- optional: piper negru.
Avand toate ingredientele pregatite, prepararea va fi floare la ureche ;).
Mod de preparare:
1. Intr-un bol se bat ouale cu ajutorul unui tel, se adauga untul topit, smantana de cocos, usturoiul maruntit cu presa, si cartoful fiert pasat cu furculita. Se amesteca bine bine, iar la final se adauga algele maruntite, sare dupa gust, ceapa si tonul taiate cubulete (tonul se prajeste pe ambele parti timp de 4 minute, intr-o tigaie unsa cu putin ulei).
2. O tava rotunda se pulverizeaza cu ulei de cocos, se toarna compozitia in tava, se decoreaza cu feliile de ardei si se baga in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute.
3. Intre timp se prepara salata: se spala bine legumele, se taie in jumatate rosiile cherry, castravetele se taie cubulete, iar frunzele de salata se maruntesc cu mana. Se adauga o lingurita cu ulei de susan si salata este gata. Se lasa in frigider pana la servire.
Cand este gata frittata, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca 20 de minute dupa care se poate portiona si servi impreuna cu salata.
De incercat alte retete cu frittata (din trecut):
- frittata cu creveti, orez brun si edamame
- frittata cu sparanghel si piept de curcan
- frittata cu legume, pastrama bucovineana si telemea .
Savurati cu placere!


Comentarii