Budinca cu paste din fasole neagra, andive si ton

Pastele sunt preferatele multora dintre noi, doar ca nu sunt chiar atat de sanatoase, in special pastele albe rafinate, pline de calorii si lipsite de nutrienti. Pentru o alternativa mai sanatoasa, incercati sa mancati paste din leguminoase care va vor oferi multe multe proteine. Am in plan sa achizitionez un spiralator de legume cu ajutorul caruia sa pot face si paste din legume. 
Intr-o zi, mi-era o foame de lup. Si gandindu-ma la ce mi-ar mai domoli foamea si poftele, mi-am adus aminte ca am prin dulap niste paste din fasole (de care uitasem ca sa zic asa). Si cum se intampla ca de fiecare data, am improvizat cu ce ingrediente mai aveam prin frigider. Intr-un final a iesit ceva delicios si consistent. Adevarul este ca aceasta reteta este pentru oricine: iubitori de paste, de fasole, de budinca... Budinca cu spaghete din fasole poate suna ciudat, dar asta nu m-a impiedicat sa fac reteta de astazi. Va ofera toate vibratiile alimentare confortabile pe care vi le doriti.
Apropo, desi incerc sa ma organizez avand stomacul plin inainte de a fotografia un nou fel de mancare, sfarsesc prin a saliva. In plus e destul de greu sa ma concentrez pe fotografii cu toate acele arome uimitoare pe care aburii le aduce la nasul meu. In plus, foamea deja instalata cred ca ar incuraja pe oricine sa cada prada tentatiilor. Asa ca de multe ori mananc acea mancare inainte sa apuc sa fac fotografii, sau reusesc sa fac dar... foarte putine ;))).
Inapoi la reteta mea de astazi cu paste din fasole, andive si ton - un fel de mancare dragut, imaginabil, perfect pentru o noapte rece de iarna. Este una dintre acele mancaruri fara traditie, care ofera mult gust, satisfactie si proteine pentru costuri relativ mici.
Pregatiti aceasta reteta pentru cina si cu siguranta va fi apreciata de cei dragi (mai putin de catre persoanele conservatoare ;)) ).
Ingrediente:
- 250 g paste din fasole neagra fara gluten (le-am achizitionat din Lidl - avand in vedere ca acestea nu se gasesc in oferta permanenta, se pot comanda din magazinele online sau puteti inlocui cu alt tip de paste)
- 150 g ton (file de ton gatit pe ambele parti timp de 4 minute, intr-o tigaie unsa cu putin ulei)
- 100 g branza cheddar
- 100 g boabe de porumb
- 4 oua
- 3 andive
- 3 fire de ceapa verde
- 3 linguri cu smantana vegetala din ovaz (se poate folosi de care aveti)
- 1 lingurita cu boia de ardei dulce afumata
- sare dupa gust.
Mod de preparare:
1. Primul pas: intr-o oala se pune sa fiarba 1,5 L de apa cu sare. Cand incepe sa faca bulbuci, se adauga pastele. Pentru a pastra pastele intregi, am folosit o tava de metal dreptunghiulara la fierbere.
2. Separat se mai pune la fiert o oala cu apa si sare. Cand incepe sa fiarba se scufunda andivele in apa clocotinda si se lasa pentru aproximativ 8 minute.
3. Se unge cu unt un vas termorezistent yena, se aseaza cu grija pastele fierte, deasupra se adauga tonul maruntit cu mana, andivele si ceapa verde taiate marunt, boabele de porumb dupa care se toarna amestecul de oua batute cu smantana. La final se presara branza cheddar data prin razatoare si boiaua de ardei.
4. Se baga tava in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute. Si veti sti ca este gata sa va bucurati, atunci cand stratul superior de branza devine un maro - auriu, care va adauga un strat suplimentar de textura la budinca cremoasa.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin la temperatura camerei. Dupa care se poate portiona.
Budinca este buna atat calda cat si rece. Aceasta aduce un miros imbietor in bucatarie si arome noi pentru papilele noastre gustative extrem de pofticioase.
Savurati cu placere!
P.S: pentru ca nu aveam lumina buna, la un moment dat am folosit si blitul la unele poze (de aici unele diferente).




Comentarii