Ciulama de pui cu leurda si ciuperci

Cu reteta de astazi continui seria "leurda - stoc limitat". Pentru ca am mai gasit vreo cateva legaturi de leurda la aprozar, le-am luat rapid, le-am bagat in sacosa ca pe o comoara si am fugit acasa sa vad ce as mai putea sa fac cu ele (in afara de o salata). Dupa o analiza amanuntita a frigiderului, am ales ingredientele pentru reteta si apoi am trecut la treaba. Ce a iesit, se vede destul de clar in poze. 
Aceasta reteta cremoasa cu pui, ciuperci si leurda este intr-adevar satisfacatoare pentru o cina in familie. Sosul are un gust irezistibil, este aromat si cremos, in plus este rapid si usor de facut - in doar jumatate de ora aveti mancarea pe masa. Aceasta reteta este excelenta pentru zilele cand aveti nevoie de o mancare rapida si delicioasa.
Serviti cu orez, paste, mamaliga, turte coapte sau lipii. O alta idee ar fi sa renuntati la fainoase si sa o savurati alaturi de cateva buchetele de conopida.
Ingrediente:
- 300 g piept de pui/curcan
- 150 g branza de burduf (am folosit de la "Vreau din Romania")/orice alta branza moale fermentata
- 10 ciuperci brune
- 2 linguri cu smantana
- 1 legatura mare de leurda (aprozar/Kaufland/direct din padure)
- 1 mana de baby spanac
- 1 ceapa mare
- 1 lingura si jumatate cu faina de orez
- 1 lingura cu seminte de in putin prajite
- 1 lingura cu ulei pentru wok
- pentru servire: lipii coapte cu seminte.
Info: de sare nu mai este nevoie avand in vedere ca branza de burduf este destul de sarata.
Daca nu mai gasiti leurda atunci puteti folosi jumatate de capatana de usturoi si sa adaugati mai mult spanac.
Mod de preparare:
1. Se pregatesc ingredientele:
- ciupercile se spala, se usuca cu un prosop de hartie apoi se taie cubulete
- leurda de spala bine si se taie marunt
- ceapa se curata, se spala si se taie cubulete
- spanacul se spala si se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie
- pieptul de pui nu se spala, doar se taie cubulete.
2. Intr-o tigaie wok se incinge uleiul, se pun bucatile de pui si se acopera cu capac timp de 2 minute. Dupa care se intorc pe cealalta parte, se adauga ceapa si ciupercile. Se acopera din nou cu capac pentru 3 minute. Dupa 3 minute se adauga 200 ml de apa fierbinte, spanacul si branza de burduf. Se amesteca pana se topeste, apoi se incorporeaza faina de orez, iar la final leurda si semintele de in. Se mai lasa fix 2 minute pe foc dupa care se da deoparte la racit.
Pofta buna!

Comentarii