Negresa marmorata cu ciocolata, branza si chia

Reinventati negresa clasica si preparati aceasta reteta cu ciocolata, chia si crema de branza. 
Aceasta prajitura bogata in ciocolata este completata cu chia si un strat de branza indulcita cu lapte condensat. Niciodata nu veti da gres cu un desert pe baza de ciocolata si branza. Negresa marmorata cu ciocolata si branza este un desert portabil, delicios si care arata impresionant. In plus este un desert care se poate depozita in congelator pana la doua luni: se ambaleaza fiecare felie in folie de plastic apoi se pun intr-o punga resigilabila. Cand doriti sa le consumati, le scoateti si le lasati sa se dezghete la temperatura camerei.
Este extrem de consistenta, parfumata si cremoasa atat in interior cat si in exterior. Vestea proasta este ca dispare rapid din tava.
Ingrediente:

- 150 g lapte condensat
- 100 g ciocolata neindulcita sau 100 g cacao pudra
- 100 g chipsuri de ciocolata cu lapte
- 50 g unt
- 4 oua
- 3 linguri cu chia 
- 3 linguri cu iaurt (am folosit iaurt de cocos)
- 3 linguri cu pudra de Maca
- 3 linguri cu faina
- 1 lingura si jumatate coaja de portocala Biovegan
- 1 lingurita si jumatate cu extract de portocale
- 1 lingurita si jumatate cu praf de copt.
Pentru crema alba:
- 226 g crema de branza
- 150 g lapte condensat
- 2 oua
- 1 lingurita cu extract de vanilie.
Mod de preparare:
1. Intr-un bol se bat ouale impreuna cu untul topit, iaurtul, extractul de portocale si laptele condensat cu ajutorul unui tel/mixer. Dupa care se incorporeaza ciocolata topita neindulcita si se amesteca pana la omogenizare.
2. Rand pe rand se adauga ingredientele uscate: pudra de maca, faina si praful de copt, coaja de portocala, semintele de chia. Dupa ce s-au incorporat ingredientele uscate se adauga chipsurile de ciocolata.
3. O tava rotunda se pulverizeaza cu ulei dupa care se toarna compozitia de negresa si se baga in cuptorul preincalzit timp de 10 minute.
4. Intre timp se prepara crema de branza: intr-un bol se bat bine ouale cu laptele condensat si extractul de vanilie iar la final se adauga crema de branza. Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.
5. Se scoate tava din cuptor si se toarna usor crema de branza peste cea de ciocolata (aici se intampla magia - o mare parte din crema de branza se pozitioneaza in centru iar o parte din crema de ciocolata se ridica deasupra creandu-se efectul marmorat). Se baga din nou in cuptor pentru 25 de minute sau pana cand crema alba care se vede la suprafata a prins o culoare brun-aurie. Prajitura va creste destul de frumos insa dupa ce va fi scoasa din cuptor se va mai lasa putin (nu foarte mult).
Dupa racire se portioneaza si se poate manca. Nu mai este nevoie de glazura sau alt decor. ;)
Info: din compozitiile de mai sus puteti face si briose. 
Pofta dulce!

Comentarii