Fasole rosii cu sos cremos de legume si carnaciori vegetali

 


Mancarea de astazi este pe baza de fasole rosie. Pe langa faptul ca este foarte populara in intreaga lume, mai ales in America Latina (chilli con carne), aceasta se numara printre alimentele cu bogate valori nutritionale. Fiind bogate in proteine, acestea contribuie la o dieta echilibrata si daca este consumata in mod corespunzator, regleaza zaharul in sange, reduce nivelul colesterolului, contribuie la functionarea sanatoasa a muschilor si celulelor din organism. Amidonul din fasole da senzatia de saturare, oferind organismului multa energie pe care acesta o va consuma treptat pe parcurul unei zile.

Cine spune ca mancarea de post nu poate fi delicioasa? Este super delicioasa, hranitoare si deloc plictisitoare daca lasam jos garda prejudecatilor. Postul ajuta la curatirea trupului, mintii dar si al sufletului. Pentru mine, perioadele de post reprezinta doar o modalitate de a ajuta trupul sa se curete de toxine. In ceea ce priveste curatirea sufletului si a mintii, incerc sa fac asta pe parcursul intregului an, nu doar in aceste cateva perioade. Oare la ce ajuta sa postim trupeste daca din suflet ies balauri pe gura sau mintea ne este invadata de tot felul de ganduri negre. Postul este ceva bun, de folos si de dorit. Ar fi mai multe de spus dar ma opresc aici. :)

Mai bine sa vorbim despre mancare :))). Cu siguranta ati observat ca in supermarketurile din Ro, se afla o multime de varietati si alternative vegetale la produsele din carne si lactate. Daca pana acum le comandam din magazinele online, acum ne putem bucura de acestea facand cativa pasi pana la magazin. 


Ingrediente:

- 400 g fasole rosie Adzuki fiarta sau orice alt soi

- 200 ml supa de legume/apa plata

- 150 g pasta de rosii

- 150 g boabe de porumb 

- 100 g smantana de soia/cocos/ovaz

- 5 catei de usturoi

- 4 linguri de rosii maruntite

- 1 lingura si jumatate de Ajvar dulce

- 1 lingura si jumatate cu faina integrala de orez

- 1 ceapa rosie

- 1 ardei rosu

- 1 tulpina de praz (fara partea cu frunze)

- jumatate de legatura de patrunjel

- jumatate de legatura de marar

- mirodenii: sare roz, piper cayenne.

Pentru servire:

- 5 crenvrusti/carnati din legume putin prajiti in tigaie (se gasesc in Lidl/Carrefour/Auchan)

- parmezan vegetal maruntit (optional...se gaseste in Auchan)

- turte coapte/lipii (optional).

Mod de preparare:


1. Intr-o tigaie se incinge o lingura cu ulei, se caleste ceapa rosie timp de 1 minut dupa care se adauga legumele spalate si taiate marunt: prazul si ardeiul. Se calesc timp de 3 minute apoi se adauga supa de legume/apa. Cand incepe sa fiarba se adauga ajvar, pasta de rosii, rosiile maruntite, fasolele Adzuki si usturoiul maruntit cu presa. Se fierbe totul timp de 4 minute, dupa care se adauga smantana de soia, mirodeniile si faina de orez. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda si se mai lasa pe foc pana se leaga toata compozitia.

2. Intr-o tigaie separata se incinge putin ulei si se prajesc boabele de porumb timp de cateva minute pana capata putina culoare.

3. In aceeasi tigaie in care s-a prajit porumbul se adauga putin ulei si se prajesc carnaciorii din plante taiati felii, pana se rumenesc.


Aceasta mancarica de fasole se serveste cu porumb, carnaciori si putin parmezan vegetal presarat deasupra. Yum yum!

Daca tineti post, nu uitati sa trageti un ochi si la reteta de crema tartinabila cu naut si ardei copti postata zilele trecute.

Savurati cu placere!


Mai jos atasez un gif cu produsele mele preferate vegane (alternative la carne si branzeturi...de la Beyond meat, Verdino, Next level meat, Violife, K-classic take it veggie, Kielbasa tofurky, Impossible whopper) plus cateva imagini cu retetele in care le-am inclus - pentru a vedea mai clar ce scrie dati click pe gif:



Comentarii