Bagheta crocanta cu unt aromat, mozzarella si carnati de casa

 


Aceasta bagheta crocanta cu unt aromat este o reteta minunata pe care trebuie sa o aveti la indemana cand sunteti in criza de timp si va doriti ceva delicios dar rapid de facut. Casa voastra va mirosi fabulos!

Pentru o experienta cu adevarat delicioasa, folositi unt, usturoi si o bagheta. Nu aveti nevoie de o paine sofisticata sau de o paine artizanala pentru a a face aceasta gustare delicioasa. Puteti utiliza si Ciabatta. Pastrati totul cat mai simplu.


Ingrediente:

- 100 g mozzarella rasa

- 3 carnati de casa usor afumati (o parte i-am primit de la bunici si o parte de la parinti)

- 3 linguri de unt sarat

- 2 catei de usturoi

- 2 linguri cu mustar

- 1 lingura cu maioneza de casa amestecata cu turmeric

- 1 bagheta de marime medie

- 1 lingurita si jumatate cu patrunjel tocat

- jumatate de lingurita cu oregano uscat.


Mod de preparare:

1. Untul se lasa la temperatura camerei si se amesteca cu usturoiul maruntit cu presa si verdeata.

2. Se taie painea in felii diagonale pana la jumatate si cu ajutorul unui cutit se pune unt aromat in fiecare crapatura. Deasupra se presara mozzarella si de jur imprejur se pun feliile de carnati.

3. Se baga tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 15 minute sau pana se rumeneste mozzarella.

Dupa ce se scoate din cuptor se feliaza complet si se serveste cu mustar amestecat cu putina maioneza de casa.

Pofta buna!







Comentarii