Chiftele de varza murata cu emmentaler la cuptor


Daca sunteti in cautarea unui nou aperitiv, ati nimerit pe pagina potrivita. Aceste chiftele de varza murata sunt absolut delicioase. Se pot praji in baie de ulei, insa la cuptor vor fi mai sanatoase. Dupa ce le-am terminat, pofta a lovit din  nou, si a lovit puternic. Cred ca le veti iubi! Sunt perfecte ca si gustare la o reuniune cu prietenii/familia. 

Ingrediente:

- 150 g branza emmentaler maruntita

- 2 linguri cu fulgi de drojdie inactiva (pentru a imbunatati valoarea nutritiva)

- 2 oua

- 1 cartof fiert de marime medie

- 1 ceapa de marime medie sau doua mai mici

- 1 morcov mic

- 1 legatura de marar

- jumatate de varza murata mica

- pesmet crocant Panko.


Pentru servire:

- 150 g rosii maruntite

- 50 g ajica

- optional: 150 g iaurt, 1 lingurita cu maioneza si 1 catel de usturoi.

Mod de preparare:


1. Intr-un bol incapator se amesteca urmatoarele ingrediente: varza murata tocata marunt, mararul tocat, morcovul dat prin razatoarea mica, ceapa tocata marunt, branza emmentaler maruntita, cartoful fiert pasat, fulgii de drojdie si ouale. Se amesteca bine toate ingredientele, dupa care se da o forma rotunda  chiftelelor.

2. Pe rand, se rostogolesc prin pesmetul Panko si se aseaza cu grija pe o tava tapetata cu hartie de copt.

3. Se baga in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana se rumenesc putin, aproximativ 20 minute.

4. Intre timp se prepara sosul amestecand rosiile maruntite cu ajica. Chiftelele pot fi servite de asemenea cu un sos de iaurt cu usturoi sau daca adaugati si carne in compozitia chiftelelor, le puteti servi cu mustar.

Savurati cu placere!



Comentarii