Bors cu carne de crap si perisoare de pangasius, un bors magnific + chiftele de pangasius

Bors cu carne de crap si perisoare de pangasius
E vara, e canicula si un bors e chiar necesar. Si daca e bors de peste si mai bine.
Ingrediente:
- 1 Kg crap intreg
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi
- 2 cartofi
- 4 rosii
- 2 cepe
- 1 telina medie
- 1 mana de orez
- 1 legatura de leustean
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 1,5 l bors.

Pentru perisoare:- 3 file de pangasius (1 Kg)
- 1 ceasca de pesmet
- 1 ceapa rasa
- 1 legatura de marar
- 2 linguri de gris
- 4 oua
- sare, piper.
Mod de preparare:

Se pune intr-o oala 4 l de apa cu sare si o mana de orez, se taie morcovul, telina si cartofii cubulete si se pun in oala cand incepe apa sa fiarba apoi se taie ceapa, ardeii si se pun in oala, dupa ce da apa intr-un clocot se pun rosiile taiate cubulete si carnea de crap curatata dinainte si se da intr-un clocot. Intre timp se fac perisoarele: Se dau fileurile de pangasius prin masina de tocat carne, se amesteca cu pesmetul, grisul, ouale, ceapa rasa, mararul tocat marunt, sarea si piperul si apoi se fac perisoarele. Dupa ce a dat intr-un clocot se pun si perisoarele. Separat se incalzeste borsul. Dupa 10 minute se adauga si borsul incalzit. Si se mai lasa sa fiarba 5 minute, apoi se inchide si se pune verdeata (mararul, patrunjelul si leusteanul). Este un bors excelent de bun si satios. Pofta buna!
Recomandare: Din compozitia perisoarelor se pot face si chiftele adaugand in plus 1cartof, dupa care se prajesc in ulei de masline si se pot servi drept garnitura la o tocanita de legume sau chiar simple si cu putina smantana.




       Chiftele de pangasius
                                                




     

Comentarii