Chec cu capsuni si visine ca la mama acasa- mama miaaaaa!

Chec cu capsuni si visine ca la mama acasa
Ingrediente:

- 300 g faina
- 250 g zahar
- 100 ml lapte
- 100 g unt
- 90 ml ulei
- 2 albusuri
- 2 galbenusuri
- 2 lingurite zeama de lamaie sau otet de mere si miere
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 lingura rasatura de coaja de portocale
- 1 pliculet de praf de copt
   - 1 ceasca de capsuni lasate cu zahar pana se topeste
  - 1 ceasca de visine lasate cu zahar pana se topeste. Atat capsunile cat si ciresele se pot folosi proaspete dar si din cele congelate.
Mod de preparare:

Se bate spuma zaharul cu galbenusurile si se inglobeaza incetul cu incetul si untul frecat. Apoi se adauga laptele, uleiul, praful de copt stins in otet, faina, esenta de vanilie, coaja de portocala si la final albusurile batute spuma.Sfat: Pentru a avea mai mult timp coaja de portocala rasa, de fiecare data cand cumparati portocale radeti coaja si o puneti intr-un borcanel de plastic cu zahar si faceti asa de fiecare data cand va cumparati portocale ca decat sa o aruncati mai bine o folositi si se pastreaza la frigider si cand aveti nevoie n-o sa mai trebuiasca sa va duceti sa va cumparati o portocala doar pentru coaja. Revenind la chec, se tapeteaza o tava cu ulei si faina apoi se pune jumatate din compozitie dupa care scoateti capsunile si visinile din sirop si le puneti in tava si apoi le acoperiti cu cealalta jumatate de compozitie. Se da la cuptor si se lasa pana capata o culoare usor aramie, apoi se orneaza cu zahar pudra si se lasa la racit de tot acoperindu-l cu un prosop si abia atunci se poate taia bine. Este foare bun pentru weekend.
Acesta l-am pregatit special pentru intoarcerea sorei mele din vacanta,azi. E dulcele ei preferat si cred ca al tuturor, dupa mine cred ca la nici o masa n-ar trebui sa lipseasca ceva dulce. Si o alta varianta al acestui chec ar fi ca in loc de visine si capsuni sa se puna 50 g stafide, 100 g rahat si in loc de esenta de vanilie sa se puna 1 lingurita de rom. Asta-i varianta clasica, prima care am incercat-o si e la fel de buna. Si oricum daca vreti sa mancati sanatos nu trebuie sa renuntati la anumite alimente ci sa le gatiti intr-un mod sanatos, ca nu ele insusi sunt nesanatoase ci modul de pregatire al lor le fac nesanatoase, asta asa ca un mic sfat pe care si eu il respect ca stiu ca multi confunda si se priveaza de multe alimente si printre ele si de dulciuri pentru ca nu sunt bine informati ajung sa faca greseli care afecteaza sanatatea. Aaa si checul se poate servi si cu putina smantana, mie asa imi place. Pofta buna!

Comentarii