Crema de zahar ars clasica

Crema de zahar ars clasica

O crema de zahar ars delicioasa
Ingrediente:
- 1 litru de lapte
- 400 g zahar
- 50 ml rom
- 8 oua
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 1 lingurita de esenta de vanilie.
Mod de preparare:

 
Se caramelizeaza 200-250 g de zahar, intr-o cratita de 1.5 - 2 litri, pana capata culoarea aurie-roscata si se intinde uniform pe intreaga suprafata interioara a vasului. Se lasa vasul la racit, separat se fierbe laptele cu zaharul vanilat, apoi se lasa sa se raceasca, in alt vas se bat ouale cu restul de zahar, adaugand laptele caldut putin cate putin. Compozitia se toarna in cratita cu zaharul caramelizat, se pune si esenta de vanilie si se fierbe pe baie de aburi 30-40 de minute. Dupa ce s-a luat de pe foc se adauga pentru un plus de aroma si 40-50 ml de rom si se serveste rece. Pofta buna!

Comentarii

dana a spus…
Buna,
Sunt de acord cu schimbul de link,eu te-am adaugat in blogroll..
O zi buna..si Multa bafta!