Waffles(waffers/fagure/gofre) cu sos de rubarba si capsuni

Fagure cu sos de rubarba si capsuni
Ingrediente:
Pentru sos de rubarba si capsuni
- 1 sau 2 cani de rubarba( eu am folosit doar 1cana ca sa fie mai subtire, cine vrea sosul putin mai dens e bine sa puna 2 cani de rubarba)
- 1 cana de capsuni
- 1 cana de apa
- 1 cana de zahar
- 1 ceasca de miere de albine
- 1 lingura esenta de vanilie sau 1 pastare de vanilie.

Pentru sosul alb: 
- 1ceasca de smantana cu 12% grasime(dupa preferinte)
- 1 pliculet de zahar vanilat.
Pentru fagure
- 1 cana si un sfert de faina de grau
- jumatate de cana de faina de porumb(sau gris)
- 2 oua
- 2 linguri de zahar
- 1 lingura praf de copt
- 1 cana si un sfert lapte batut
- jumatate de cana ulei
- coaja de lamaie, putina sare. (sau cel mai simplu daca nu aveti forma pentru fagure se pot cumpara de la magazin se gaseste in kaufland si ieftin si bun sub denumirea de wafers/waffle de la K-classic).
Mod de preparare:
Pentru fagure: Se amesteca toate ingredientele (mai intai cele uscate si putin cate putin se incorporeaza cele lichide), doar ca se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se pun in compozitie o data cu celelalte ingrediente iar albusurile se pun la final batute spuma apoi se pune compozitia in forme unse cu putin ulei si se lasa pana se fac bine adica atunci cand nu mai ies aburi din aparatul de facut waffle(faguri). Sau o alta varianta ar fi daca nu aveti forme si nu vreti sa cumparati waffle, puneti umplutura in forme de briose sau tartine. Oricum fagurii is buni si cumparati. Pentru sosul de rubarba si capsuni: Se pune intr-o oala rubarba, capsunile, apa
, zaharul si cand incepe sa fiarba se pune mierea si pastarea de vanilie (daca nu aveti pastare de vanilie se poate pune esenta de vanilie dar mai spre final) si se lasa totul la foc mic pana mai scade siropul cam 20 de minute. Se lasa la racit apoi se poate depozita intr-un borcan si se pune la frigider. Se serveste rece. Sosul alb: smantana se amesteca cu zaharul vanilat si se lasa 5 minute la congelator. Fagurii se serveste cu sosul alb (smantana se poate servi si batuta simpla fara zaharul vanilat) si deasupra cu sosul de rubarba si capsuni. Este cel mai bun si usor desert. Chiar merita incercat ;)!
RECOMANDARE: Fagurii sunt buni serviti cu unt sau smantana si dulceata de capsuni de la Raureni(este aproape la fel ca cea facuta in casa) daca nu aveti facut acest sos de rubarba si capsuni. Sau o alta varianta la fel de buna e sa amestecati o lingura de smantana cu o lingurita de lapte praf si o lingurita gem de mere cu gutui si se intinde pe waffle(asta-i varianta mea preferata cand nu am sosul, mai ales acu ca a venit toamna e vremea merelor, gutuielor si e pacat sa nu facem un gem de mere cu gutui)...

Comentarii

Anonim a spus…
vreau si eu un nr tel sa pot cumpara forme de fagure