Pilaf de orez cu legume si salata de sfecla rosie

Pilaf de orez cu legume si salata de sfecla rosie
Ingrediente:
- 400g de orez
- 200g ciuperci proaspete
- 1 ardel rosu
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 radacini de patrunjel
- 2 linguri de legume uscate sau vegeta
- 100g telina
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 1,5l apa
- 100ml ulei de masline.
Pentru salata:
- 2 sfecle medii
- 1 radacina de hrean
- sare
- ulei
- otet

Mod de preparare:
Se taie cubulete morcovul, radacina de patrunjel, telina si se pun legumele taiate intr-o tigaie incinsa cu ulei, se presara sare, se lasa sa se caleasca cam 5 minute dupa care se taie ardelul, ceapa si ciupercile si se pune in tigaie impreuna cu celelalte legume si se lasa pentru inca 10 minute. intr-o oala separata se pune apa la incalzit, se adauga vegeta, se spala orezul bine, se adauga in apa calduta apoi se pun si legumele impreuna cu orezul si se lasa 15-20 de minute pana se fierbe orezul, se pune sare si piper dupa gust si la final se adauga verdeata.
Salata: sfecla si radacina de hrean se dau prin razatoarea mica se pune sare, ulei si otet dupa gust.(se poate adauga si spanac). Salata se poate folosi ca garnitura pentru mai multe preparate gatite si este buna in diverse afectiuni ale intestinelor.

Comentarii