Prajitura cu capsuni, ciocolata si inghetata de vanilie

prajituri rapide si bunePrajitura cu capsuni, ciocolata si inghetata de vanilie - un deliciu!

Ingrediente:
- 350 g de capsuni
- 300 g zahar
- 200 g ciocolata de lapte sau neagra
- 150 g alune de padure maruntite sau nuca
- 150 g unt
- 100 g faina de ovaz integrala
- 50 g faina de grau
- 4 linguri rase de cacao
- 4 oua
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 lingura esenta de portocale.

Mod de preparare:
Se taie capsunile, se pun intr-un bol si se alterneaza cand un strat de capsuni cand unul de zahar, cel de zahar sa fie ultimul strat. Si se lasa la temperatura camerei pana se topeste tot zaharul(se foloseste doar 100 de g de zahar din cele 300 de grame).
prajituri de casa delicioase
Apoi ciocolata si untul se topesc pe baie de aburi. Intre timp intr-un vas mai mare se bat ouale spuma, se adauga untul si ciocolata topite si restul de zahar. Separat se amesteca faina integrala cu cea de grau, cacaoa, praful de copt, alunele maruntite si se adauga treptat in compozitia de oua la final se adauga si siropul lasat de capsuni si esentele de vanilie si portocale, se amesteca toate pana la omogenizare. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina sau mai simplu cu hartie de copt. se pune in tava mai intai un strat de capsuni, apoi se toarna un strat de compozitie si tot asa pana cand la final se vor pune jumatati de capsuni mai mari. Se da la cputor si se lasa 30 de minute. Se lasa la racit apoi se da la frigider si se serveste neaparat cu inghetata de vanilie. Inghetata completeaza gustul special dintre ciocolata, capsuni si celelalte arome yamy. Pofta buna!

Comentarii

Just me a spus…
am adaugat link-ul tau. poti adauga: www.gatindcumira.blogspot.com cu numele Gatind cu Mira multumesc frumos
ROSA MARIA - ESPAÑA a spus…
AI UITAT SA SPUI CE CANTITATE DE UNT ESTE NECESARA.OUALE SE SEPARA SAU SE BAT INTREGI ?
Desisalva a spus…
Se foloseste 150 g de unt iar ouale se bat intregi nu se separa. Multumesc pentru atentionare chiar nu mi-am dat seama:)!