Sufleu de capsuni ... capsunile, iubitele mele :X

Ce bun e un sufleu de capsuni.
Reteta sufleu de capsuni
Ingrediente:
- 250 g de capsuni
- 3 oua
- 1 cutie mica de frisca lichida sau de preferat ar fi 2 iaurturi casa buna de capsuni(dupa plac)
- 1 pachetel de zahar vanilat Dr.Oetker
- esenta de vanilie
- esenta de portocale
- 1pachetel de gelatina Dr.Oetker
- 100 g zahar tos(obisnuit)
- 3linguri zahar pudra.
Mod de preparare:
Se taie capsunile in jumatate le punem intr-un bol si se acopera cu jumatate din zaharul tos, se lasa capsunile la temperatura camerei 5minute apoi se lasa la frigider pana se topeste zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul pisam bine capsunile. Intre timp punem si gelatina la inmuiat dupa instructiunile de pe ambalaj. Dupa care intr-un bol separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu 3 linguri de zahar pudra, punem si siropul din capsunile pisate(capsunile se pastreaza si se pune si restul de zahar ramas peste ele) si le punem pe baie de aburi, le amestecam 2minute, apoi punem si gelatina peste compozitie amestecand 2minute, punem si capsunile pisate. Apoi batem spuma albusul ramas de la cele 3 oua cu 1 pachetel de zahar vanilat, jumatate de lingurita esenta de vanilie, jumatate de lingurita de esenta de portocale dupa care incorporam incetul cu incetul in compozitie pe baia de aburi si se mai amesteca in jur de 1minut dupa care se lasa la congelator pentru 5ore, apoi se lasa la frigider pana a2a zi. Daca vreti sa ii dati o forma anume se poate pune compozitia in cupe transparente inainte de a se pune la congelator. Si merge de minune cu felii de banane.

Comentarii

Anonim a spus…
Salut, cred ca este o eroare in denumirea retetei, ca si pe alte bloguri, de altfel. Sufle-ul se coace... reteta ta este de crema... sau spuma... E delicioasa, desigur, dar nu e un sufle, dupa pararea mea. Oricum, pare faina.
Desisalva a spus…
Buna...nu stiu cat e eroare si cat nu denumirea retetei, ideea e ca se face pe baie de aburi iar produsul finit arata exact ca un sufleu,un sufleu rece si nu cald, daca o sa faci reteta o sa vezi;))...O seara frumoasa!;)