Ingrediente:
Pentru mamaliga:
- 350 faina de porumb (malai)
- 1,5 l apa
- 1 lingurita de sare.
Pentru umplutura:
- 300 g cas de oi framantat (sau felii)
- 100 g smantana
- 50 g unt
- 1 ceapa strivita.
Mod de preparare:
Mamaliga: Apa se pune la fiert cu sarea. Cand da in clocot, se presara faina, putin cate putin, amestecand cu o furculita (cu melesteul de lemn, lingura de lemn sau telul). Se lasa sa fiarba la foc mic vreo 20 minute. Apoi se rastoarna pe un platou de lemn sau marmura. Se ia o portiune de mamaliga (cat se doreste), se intinde ca o turta si in mijloc se pune putin unt si cas dupa placere. Se acopera bine branza si se face ca un bot mare si se pune pe jar, plita sau gratar si se prajeste pe toate partile. Se taie pe jumatate, se serveste simplu sau alaturi de smantana si putina ceapa. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu