Rulouri de curcan cu ciuperci alaturi de salata de varza cu ridiche

Rulouri de curcan cu ciuperci si salata de varza cu ridiche- Savurosss!
Ingrediente:
Pentru rulouri:
- 1 kg piept de curcan(iese bun si cu piept de pui)
- 500 g ciuperci
- 300 g cascaval Edam( de la Vian sau dupa preferinta alt sortiment)
- 200 ml apa
- 2 cepe
- 2 linguri de unt
- 1 lingura de faina

- 1 ou
- cateva fire de patrunjel
- sare, piper, oregano si busuioc.
Pentru salata:
- jumatate de varza
- 1 ceapa
- 1 legatura de ridichi
- sare, piper
- otet si ulei de masline.
Mod de preparare:
Se taie pieptul de curcan pe lungime. Se acopera cu folie de plastic si se bate bine cu un tocator. Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa sa se imbine aromele. Intre timp se pune ceapa taiata cubulete la calit in unt impreuna cu ciupercile taiate felii, se lasa sa se inabuse putin dupa care se ia de pe foc si se pune patrunjelul taiat marunt. Pe fiecare rulou de carne se aseaza 1 felie de cascaval cu cate o lingura de ciuperci. Se ruleaza si se prinde cu scobitori. Se pun intr-o tava, se face un amestec din ou cu faina si se ung rulourile cu acest amestec apoi se toarna apa, se pune oregano si busuiocul. Se lasa la cuptor 45 minute. Cat timp e la cuptor se pregateste si salata de varza: se taie varza cat mai marunt, la fel si ceapa doar ridichiile se taie in bucati mai mari putin. Se amesteca toate, se pune sare si piper, ulei si otet dupa gust. De recomandat ar fi cat mai putina sare ca este mai bine pentru sanatatea noastra. E bine sa ne alimentam cat mai sanatos pentru o batranete mai frumoasa si fara de dureri;). Ca stiu eu persoane care pun sare cu tona inainte sa guste daca mai trebuie sau nu( cum zicea bunicu" pune pune ca-i veche sarea:))"...), mai bine se pune piper in plus ca ajuta la digestie. Aceste rulouri sunt perfecte pentru un festin pe cinste, sunt delicioase...Se serveste pe o frunza de salata verde, cu salata de varza si cateva ciuperci ramase din umplutura in plus, ca sigur o sa mai ramana.Pofta buna!

Comentarii

felis a spus…
Bine mai arata... o reteta buna de notat sa o fac cu prima ocazie... Multumesc de reteta...
Paradis a spus…
Bine te-am gasit.Multumesc ca mai adaugat in lista ta.Te-am adaugat si eu in lista de linkuri culinare.Mancarea ta arata yammy.O saptamina frumoasa!
Minunata papica !
Am vrut sa te trec la blogurile mele favorite si uite ce-mi apare:
"...Imposibil de detectat un feed pentru această adresă URL. Nu vor fi afişate postările pe blog şi ora actualizării. Cu toate acestea, adăugaţi adresa URL?..."si am dat clik pe da...
Cum as putea sa am postarile tale ?
Desisalva a spus…
Chiar s-o incercati ca este foarte buna, gustoasa si potoleste repede pofta stomacului infometat;))...o saptamana frumoasa si voua si va mai astept pe site-ul meu cu retete noi...sper sa va placa;)!
Desisalva a spus…
Sidy ca sa mearga de data asta sterge linkul si pune-l din nou...Multumesc:)!