Chinezoaica cu nuci si crema de oua

Prajitura Chinezoaica cu nuci si crema de oua
Ingrediente:
- 1 castron de nuca macinata
- 1 pachet de margarina Unirea sau Holland
- 1 pliculet praf de copt
- 1 sticluta esenta de rom
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 praf de sare
- 2 linguri de cacao
- 6 oua
- 200 g faina
- 200 g zahar
- pentru decor: o ciocolata amaruie.

Mod de preparare:
Se amesteca faina cu praful de copt stins intr-o lingura de otet de mere si miere sau zeama de lamaie, cacaoa, sarea, nucile, esenta de rom, esenta de vanilie, margarina topita. Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu 100 g de zahar si se incorporeaza in compozitie. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina, se pune umplutura si se da la cuptor pentru 30 de minute, se face si testul cu scobitoarea pentru a fi siguri deoarece cuptoarele difera. Cu 10 minute inainte de a scoate prajitura se pune deasupra ei uniform galbenusurile batute spuma cu restul de zahar ramas. Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa 2 minute sa se aseze, apoi se rade ciocolata amaruie deasupra. Dupa ce s-a racit se taie patratele si se pune pe platou.
Aceasta prajitura se serveste simpla sau alaturi de ciocolata calda(lapte+ciocolata amaruie) sau la cafea dimineata. Si cum nucile sunt bune pentru inima, par, colesterol si nu numai daca vrem un desert cu nuci acesta este numai bun. E bine de consumat nuci cat mai des de preferat in fiecare zi dar nu in cantitati mari, o mana de miez de nuca pe zi in laptele cu cereale si fructe, iaurtul cu cereale si fructe sau chiar si simple cu miere de albine face minuni. Pofta buna!

Comentarii