Prajitura cu ciocolata alba si capsuni

 
Reteta Prajitura cu ciocolata alba si capsuni - "Cel care se considera prea important pentru activitatile marunte este de cele mai multe ori nepotrivit pentru activitatile importante!"
O reteta care merita incercata! Nu va privati de bucuria unui weekend dulce cu cei dragi alaturi, fara a face vreun abuz ci a se consuma orice in limitele normalului, mai cu masura ca apoi sa nu ne plangem si sa ne para rau...e rau sa ai pareri de rau si mustrari de constiinta...
Ingrediente:
- 260 g ciocolata alba
- 6 oua
- aproape 1 cana de zahar pudra
- 1 lingura coaja de lamaie
- jumatate pachet de unt
- optional: - jumatate de lingurita esenta de migdale
Pentru decor:
- 1 cana de smantana 12%grasime
- jumatate de cana zahar pudra
- 1 lingura esenta de vanilie
- 2 linguri de lapte praf integral
- capsuni sau afine sau fructe de cactusi numiti si fructul dragonului.

Mod de preparare:
Se rupe ciocolata in cubulete si se pune pe baie de aburi sa se topeasca dupa care se pune si untul la topit. Se amesteca bine pana se topesc. Intr-un alt bol se separa galbenusurile de albusuri, 4 galbenusuri si 2 oua se bat spuma cu un sfert de cana de zahar pudra si coaja de lamaie, intr-un alt bol se bat spuma si albusurile cu jumatate de cana zahar pudra. Apoi se toarna compozitia de galbenusuri peste ciocolata topita, se amesteca pana se omogenizeaza iar la final se incorporeaza albusurile. Se tapeteaza o tava rotunda cu unt si hartie de copt pana sus si se lasa la cuptor pana se rumeneste putin, in functie de cuptor 35-40 de minute chiar mai putin. Intre timp se face glazura de smantana: se amesteca smantana cu zaharul pudra, esenta de vanilie si laptele praf, apoi se lasa la congelator pana e gata prajitura. Cand e gata prajitura se lasa la racit, o sa se mai lase putin din volum, apoi se taie dreptunghiuri si se orneaza cu glazura de smantana, capsuni si putin sirop de la capsuni(eu am folosit capsuni congelate ca acum nu mai este sezonul lor si nu se prea gasesc, si le-am presurat zahar peste ele asa inghetate, le-am lasat la temperatura camerei pana s-a topit zaharul), putina ciocolata alba rasa deasupra si optional afine sau fructe de cactus care se pot manca inainte sau dupa prajitura, depinde cu ce gust vreti sa ramaneti la final, pentru ca prajitura este destul de dulce iar fructul de cactus(l-am descoperit recent in kaufland si am zis sa incerc si eu, un fruct e 1,2 RON) mai atenueaza putin dulcele. Este o prajitura excelenta pentru weekend, se face rapid si sigur veti impresiona pe toata lumea cu acest desert minunat, fiind destul de dulce si consistent va veti satura cu o portie mica care nu va face ravagii la sanatate si mai ales ca nu are nici faina. Pofta buna!

                        

Comentarii

eroic.center a spus…
mama mia bellissima!
Desisalva a spus…
si gustul incomparabil:D...