Salata de conopida cu maioneza, usturoi si migdale


Salata de conopida
Ingrediente:
- 1 conopida
- 1 ceapa
- 1 lingura de smantana
- 2 linguri de migdale maruntite/macinate
- 3 catei de usturoi
- condimente uscate: sare, piper, marar si oregano.
Pentru maioneza:
- 1 ou crud
- 1 ou fiert
- 1 lingura de mustar
- 4-5 linguri de ulei.
Mod de preparare:
Se  fierbe conopida in apa cu sare(dupa gust). Intre timp se taie ceapa cubulete, usturoiul se piseaza, se amesteca cu smantana, migdalele, condimentele uscate dupa gust si apoi se adauga conopida scursa bine de apa si pasata. Maioneza se face din galbeunsul fiert si cel crud care se amesteca cu ulei, la final adaugandu-se mustarul. Se pastreaza albusul de la oul fiert si se taie cubulete, iar cel crud se pune la fiert dupa care se taie si el si se pune totul in salata. Se serveste cu paine prajita sau felii crocante graham de la Stilla cu cateva felii de rosii. Pofta buna!

Comentarii

Anonim a spus…
Cred ca reteta este minunata. Am s-o incerc cu siguranta curand.Nu sunt o amanta a conopidei dar stiu ca este foarte sanatoasa si incerc sa o apreciez.Am incercat o reteta italiana cu conopida fiarta si putin sotata/asociata cu ulei de masline,usturoi, patrunjel verde si muguri de pin prajiti inainte. In acest fel nu se simte gustul acela pronuntat de conopida sau broccoli.