Clatite cu crema de ciocolata si gem de gutui cu mere


Reteta Clatite pretentioase cremoase cu crema de ciocolata si gem de gutui cu mere
Ingrediente:
Pentru aluatul de clatite:
- 400 ml lapte 1,5 % grasime
- 125 g faina de secara
- 125 g faina integrala de grau (sau obisnuita)
- 100 ml apa minerala
- 3 linguri de parmezan
- 2 oua
- 1 lingura de zahar brut de trestie (sau obisnuit)
- 1 lingura de ulei
- sare
- optional: jumatate lingurita de amidon.
Pentru umplutura:
- gem de gutui cu mere (reteta la gem este pe site)
- crema de ciocolata:
- 100 g de unt
- 150 g lapte praf
- 50 g cacao
- 100 ml miere de albine.
Mod de preparare:
 Mai intai se face crema de ciocolata: se amesteca toate ingredientele pana se obtine o pasta cremoasa apoi se da la congelator pana la servire. Apoi se face aluatul de clatite amestecand toate ingredientele, se unge o tigaie cu putin ulei dupa care se fac clatitele. O sa se prinda putin daca nu ungeti bine tigaia cu ulei, asa cum am scris si in titlul retetei sunt putin pretentioase la copt (chiar daca vi se par clatitele putin moi dupa ce s-au copt sa stiti ca nu sunt crude). Se lasa clatitele la racit dupa care se umplu cu crema de ciocolata si gemul de gutui cu mere (cel mai bun gem, bineinteles dupa cel de capsuni;)). Sau merg perfect si cu umplutura de branza(branza slaba de vaci amestecata cu 1 pliculet de zahar vanilat bourbon si zahar de trestie/tos) , una din preferatele mele care imi aduce aminte mereu de copilarie, sau o alta varianta aromata ar fi o crema din unt amestecat cu miere, coaja de portocala sau lapte praf (ambele variante merg incercate si coaja de portocala si cu lapte praf in combinatie cu untul si mierea...yammy 8->...aceasta crema de unt aromat cu miere si lapte praf merge perfect si cu biscuiti populari) lasata la frigider pana la servire. Pofta buna!

Comentarii