Pizza fara blat cu doar 3 linguri de faina

 
Reteta Pizza fara blat Light
Daca iti este pofta de pizza si nu vrei sa iesi in oras, nu vrei sa te complici sa faci un blat de pizza cum iti place sau ai musafiri si esti in criza de timp aceasta pizza este alegerea potrivita.
Ingrediente:
- 300 g jambon de pui/porc (pastrama de pui/porc sau muschi de vita/porc)
- 200 g telemea de vaca
- 200 ml rosii pasate
- 100 g masilne negre sau verzi
- 8 ciuperci
- 5 - 6 oua (in functie de numarul de persoane - 1 ou per persoana)
- 3 - 4 linguri faina integrala de grau/secara/orez sau obisnuita(daca folositi 5 oua atunci pune-ti 3 linguri de faina, daca 6 oua atunci 4 linguri de faina)
- 1 ardel rosu
- 1 ardel verde
- condimente uscate: oregano, busuioc, tarhon, curry, piper
- pentru decor: parmezan, sos de rosii dulce/picant sau ketchup facut in casa.
Mod de preparare:
Ardeii, jambonul si ciupercile se calesc, se pun la gratar sau cum am facut eu le-am pus direct asa cum sunt ele. Se unge o tava cu putin ulei, se aseaza un strat de jambon, un strat de ardei, un strat de ciuperci, un strat de masline, un strat de telemea de vaca faramitata, un strat de rosii pasate, ouale batute cu faina integrala de grau si la final se adauga condimentele uscate. Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa 10-15 minute. Cand servesc pizza mie imi place sa pun deasupra sos de rosii (sau bulion diluat cu apa) combinat cu condimentele uscate adaugand si putin cimbru, patrunjel, marar, putin praf de chilli, 2 catei de usturoi pisat si parmezan ras. Este o pizza foarte buna, rapida, usoara, pufoasa si delicioasa. Pofta buna!


Comentarii

Anonim a spus…
Ma uit pe blogl tau, iti apreciez munca. Dar, m-a luat ameteala la faza cu ARDEL. Parca si limba asta romana are niste reguli. Apropos, cum ceri la aprozar: un kg de ardel sau un kg de ardeli?
Desisalva a spus…
Sincer nu stiu ce te-a deranjat asa tare de fapt da na...nu vreau sa comentez prea mult, doar cateva randuri, si nici nu vreau sa ma cert, doar daca ai fi fata-n fata cu mine si as avea de ce:d...mare greseala gramaticala am facut...ca in loc de "un ardei" am scris "un ardel"...sunt alte greseli gramaticale mult mai mari si in plus n-am facut o greseala atata timp cat stiu forma corecta daca n-as sti as avea nevoie de corecturi gramaticale. Fiecare cu fixurile lui, daca mie nu-mi place sa scriu si sa zic "un ardei" nu vad de ce ar deranja pe cineva atata timp cat n-am scris in chineza si se intelege. In fine:)...Noapte buna!
Anonim a spus…
Bravo!!! In fond , pina si un strain de limba romana ar fi interesat de reteta , nu de gramatica...In fine, daca se intelege este ok....Si in plus, ardel are mai mult farmec decat ardei...:) Imi place tot ceea ce faci! Nu te lasa!!
Anonim a spus…
buna reteta
Desisalva a spus…
Multumesc pentru sustinere si ma bucur ca va plac retetele mele asa cum sunt ele fara prea multe pretentii...asta fac,nu ma las;))...si ai dreptate e vorba ca are mai mult farmec;)
Anonim a spus…
Iese foarte buna
Anonim a spus…
buna si usoara bravooooooooooooooooooooo