Prajitura cu branza fara faina "Norisor"

Reteta Prajitura cu branza fara faina "Norisor"
Sambata nu stiam ce prajitura sa fac ori cu branza ori un flan cu pere, ambele variante tentante. Dar intr-un final am ales sa o fac pe cea cu branza fiind mai usoara, fara faina si nici nu-mi lua mult timp sa o prepar, mai mult a durat asteptarea.
Ingrediente:
- 500 g branza proaspata de vaci slaba (sau grasa)
- 200 ml lapte 1,5 % grasime
- 4 oua
- 1 lingura rasatura de lamaie
- 1 mana de stafide
- 1 sticluta esenta de vanilie
- 1 ligurita rasatura de portocale
- 20 tablete/pastilute de zaharina(sau 150 g zahar brut de trestie, zahar pudra)
- 60 g amidon alimentar (sau 60 g intaritor pentru prajiturile cu branza care contine tot amidon )
- Pentru ornat: miere de salcam / ciocolata amaruie 70 % cacao / jeleu,dulceata de capsuni dietetic sau nu.
Mod de preparare:
Se bat bine oauale, se adauga zaharina, laptele, rasatura de lamaie si portocala, esenta de vanilie, branza, si la final se adauga amidonul. Se amesteca bine ingredientele cu telul sau mixerul pana se obtine o consistenta usoara si cremoasa. Se unge o tava cu margarina, se tapeteaza pana sus cu hartie de copt, se rastoarna compozitia , deasupra se aseaza stafidele (dar cel mai bine este sa se puna si in compozitie, data viitoare asa o sa fac) si se da in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 50 - 60 de minute, pana prinde putina culoare, pentru mai multa siguranta se face testul cu scobitoarea. Cand este gata, se lasa la racit in tava, apoi se scoate cu tot cu hartie de copt cu putin ajutor, se portioneaza si se serveste dupa 1 ora pentru a lasa aromele sa se aseze. Se orneaza dupa preferinte. Eu am incercat-o si cu miere, dulceata de capsuni dar si cu ciocolata, toate variantele sunt bune. Daca prajitura se face cu zaharina cum am facut eu n-o sa fie foarte dulce ci numai buna pentru cineva care nu vrea prea dulce (incercati si cu zahar de trestie daca nu v-a placut cu zaharina). Pofta buna!

Comentarii

Anonim a spus…
foarte tare
Anonim a spus…
multumesc pt. postare maine o incerc .....sigue e delicioasa!
Desisalva a spus…
Multumesc pentru apreciere anonim 2! Sper sa iti placa si daca nu iti place ai putea sa incerci si preferata mea http://www.retete-bune.net/2010/11/prajitura-cu-branza-cu-arome-fine-de.html. Pofta buna!