Salata picanta cu sardine

 Reteta Salata picanta cu sardine
Ingrediente:
- 1 conserva de sardine cu chilli
- 1 morcov mic
- 1 ceapa rosie
- 1 lingura de capere
- 1 lingura de mustar
- 1 felie de telina
- jumatate de ardel verde
- jumatate de ardel capia
- 2 linguri de rosii pasate sau 2 rosii proaspete
- 2 - 3 linguri boabe de porumb
- 3 oua (se pune cate 1 ou de persoana)
- 3 catei de usturoi
- 3 buchetele de broccoli congelate sau proaspete
- 3 verze de bruxelles congelate sau proaspete
- 5 masline mari negre
- 7 arahide (in coaja) nesarate/neprajite
- 10 pastaii verzi de fasole congelate sau proaspete
- condimente uscate: piper, marar, patrunjel, tarhon, oregano, busuioc
- pentru ornat: parmezan sau cascaval Edam.

Mod de preparare:
Se da morcovul si telina prin razatoarea mare, se taie ardeii, ceapa, maslinele si usturoiul cubulete, se curata arahidele de coaja si se rup bucatele. Pastaile de fasole, varza de bruxelles si broccoli se dau intr-un clocot. Intr-o cana de inox se pune pe jumatate cu apa clocotita de la pastai. Cand incepe sa fiarba se invarte putin cu furculita si se pune cate un ou sa fiarba, si se procedeaza la fel si cu celelalte oua (un fel de oua benedict fara sare si otet). Se taie si pastaile, varza de bruxelles, broccoli cubulete mai mari. Apoi intr-un bol se pun toate ingredientele taiate, caperele, condimentele uscate, mustarul, rosiile pasate. Se lasa la frigider 30 de minute sa se combine toate aromele apoi se pune pe o farfurie si se serveste cu ou benedict deasupra garnisit cu parmezan sau cascaval Edam. Este o salata bogata in ingrediente, usor picanta, foarte hranitoare de aceea se serveste simpla fara nimic in plus.
Recomandare salata gustoasa cu ton: Se pastreaza cam aceleasi ingrediente, doar ca in loc de varza bruxelles, broccoli, pastai, arahide, usturoi si sardine se pun doua linguri de ciuperci din conserva, doua linguri de smantana 12% grasime si ton in suc propriu. Se serveste la fel ca salata picanta cu ou fiert si 2 felii de cascaval Edam. Pofta buna!



Comentarii