Chec cu migdale si caise confiate

Reteta Chec cu migdale si caise confiate
Ingrediente:
- 400 g faina
- 100 g migdale maruntite
- 150 g zahar brut de trestie (e bine si cu zahar brun sau simplu)
- 100 ml lapte
- 100 g unt
- 50 ml ulei (pentru uns tava)
- 50 g caise confiate
- 5 oua
- 1 lingura coaja de lamaie
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 lingurita esenta de migdale
- 1 pliculet praf de copt stins in otet sau zeama de lamaie
- un praf de sare.

Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri si galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si untul adaugand apoi esentele si coaja de lamaie. Cand se face spuma se adauga laptele, faina si praful de copt stins in otet, sarea, migdalele, caisele taiate marunt si la final se adauga treptat albusurile batute spuma si se amesteca incet pana se omogenizeaza. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40 de minute pana prinde o culoare usor aramie. Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra si se lasa la racit dupa care se taie in felii si se poate servi. Pofta buna!
Recomandare: Pentru un gust mai deosebit se poate topi o ciocolata cu lapte sau amaruie cu putina smantana si lapte sau cum imi place mie cu lapte praf si se imbraca checul cu aceasta inainte de al portiona.

Comentarii