Mancare de rata cu varza

Reteta Mancare de rata cu varza
Ingrediente:
- o rata de aproximativ 1,5-2kg
- o varza de 2 kg
- 500 ml bors
- 2 cepe
- 2 linguri de bulion
- 1 morcov
- 1 ardel galben
- 1 legatura de marar
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- sare, piper, oregano. 
Mod de preparare:
Se curata rata, se portioneaza, se pastreaza pieptul si pulpele (le pastrati pentru alt fel de mancare) iar restul se pune la prajit in grasimea colectata de la rata, aproximativ 15 minute. Intre timp se curata varza, se spala, se toaca marunt si se freaca cu putina sare. Se scot bucatile de carne de la prajit si se pune varza la calit. Se taie ceapa si ardelul cubulete si se pune peste varza impreuna cu carnea prajita, se toarna apa cat sa acopere varza si se pune la fiert aproximativ 45 minute dupa care se pune borsul, bulionul, piperul, oregano, boia si se mai lasa 15 minute iar la final se adauga mararul tocat marunt. Varza cu carne de rata este cea mai delicioasa. Pofta buna!

Comentarii