Reteta Scoici in sos rosu cu mozzarella
Acum cativa ani nu aveam o parere prea buna despre fructele de mare si ma strambam mereu cand auzeam de ele desi nu mancasem pana atunci. Pana cand intr-o zi de Paste ma intalnisem cu verisoara mea de la Constanta, la bunici la Iasi, si aduse-se cocktail de fructe de mare. Cu retinere am zis sa incerc si eu ca daca gust nu patesc nimic, mi-au placut la nebunie, pacat ca nu avea prea mult si nu ma saturasem dar macar am descoperit ceva nou si foarte bun si pentru sanatate in special ajuta pentru performante ale activitatii intelectuale si multe alte beneficii...
Ingrediente:
- 200 g scoici fara carapace
- 200 ml pasta de rosii
- 125 g mozzarella
- 50 ml vin rosu
- 3 catei de usturoi
- 2 fire de ceapa verde
- 2 felii de paine
- 1 ceapa
- 1 felie de lamaie
- 1 felie de unt
- jumatate de morcov
- jumatate de ardel rosu
(ardelul si morcovul nu sunt obligatorii, iese bun si fara acestea)
- jumatate legatura de patrunjel
- condimente uscate: piper, oregano, tarhon, leustean, marar, ghimbir macinat, curry.
Mod de preparare:
Se pun la fiert scoicile 8-10 minute. Intre timp se taie ceapa si ardelul cubulete, morcovul se da prin razatoarea mare. Se pune untul in tigaie, cand se topeste se pune ceapa, morcovul, ardelul si se lasa 2-3 minute acoperit cu capacul sa se inabuse in abur apoi se pune jumatate de cana de apa si vinul. Se lasa sa fiarba pana mai scade apa apoi se pune pasta de rosii, condimentele uscate, scoicile se scot din apa in care au fiert si se pun in tigaie, se stoarce si zeama de la lamaie, se pune usturoiul pisat, se mai lasa 4 minute pe foc dupa care se ia de pe foc si se pune patrunjelul tocat. Se pun la prajit doua felii de paine cu o felie de mozzarella la mijloc. Scoicile se servesc calde impreuna cu cateva cubulete de mozzarella printre ele si cu painea prajita. O mancare excelenta, deloc grea, si se face extrem de rapid. Fructele de mare exceptand midiile si stridiile au devenit preferatele mele. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu