Spaghetti cocktail cu carne

 
Reteta Spaghetti cocktail cu carne
Ingrediente:
- 250 g spaghetti
- 150 g rosii pasate
- 100 g salam semenic Caroli
- 100 ml vin rosu demidulce
- 8 catei de usturoi
- 3 felii muschi de porc afumat
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de bulion
- 2 cepe
- 2 foi de dafin
- 1 cutie de carne presata Lupack (am gasit in kaufland)
- 1 ardel rosu
- 1 ardel iute verde
- 1 lingura delikt de legume
- condimente uscate: piper macinat alb si negru, tarhon, oregano, chilli, curry, marar, patrunjel, leustean, cimbru si nucsoara
- optional: parmezan, patrunjel verde.












Mod de preparare:
Se fierb pastele in 1,5 litri de apa cu o lingura de delikt dupa instructiuni, apoi se dau printr-un jet de apa rece iar apa in care au fiert pastele nu se arunca ci se pastreaza pentru sos. Se pune la incins uleiul intr-un tuci ( sau intr-o oala simpla), se pune la calit ceapa taiata cubulete, se lasa acoperit 2 minute dupa care se pun si ardeii taiati cubulete. Carnea presata (Lupack mi se pare mai buna decat celelalte si ca sa va convingeti incercati), salamul si muschiul de porc se taie cubulete si se pune in oala impreuna cu ceapa si ardeii. Se lasa 3 minute dupa care se pune vinul rosu, apa de la spaghetii, bulionul, rosiile pasate si cateii de usturoi taiati marunt cubulete. Se lasa sa fiarba 8 minute dupa care se pune dafinul, condimentele uscate si pastele. Se mai lasa sa se imbine aromele amestecand din cand in cand sa nu se prinda pastele in jur de 8 minute dupa care se da deoparte si se poate presara putin patrunjel verde. Pastele se servesc calde cu sau fara parmezan. Chiar daca combinatia dintre carne si paste nu este una tocmai potrivita pentru organismul nostru din cand in cand nu strica sa ne facem acest deliciu. Pofta buna!

Comentarii