Tortilla cu piept de pui la gratar si salata mixta


Reteta Tortilla cu piept de pui la gratar si salata mixta
Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 150 g cascaval
- 6 tortilla
Pentru salata mixta:
- 8 frunze de salata verde
- 5 frunze de salata iceberg
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri ulei de masline
- 1 caserola mica de rosii cherry
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 legatura de spanac
- 1 ardel rosu
- jumatate de gulie
- jumatate de castravete
- zeama de lamaie
- condimente uscate: oregano, piper, marar, patrunjel, busuioc, tarhon, nucsoara.
Pentru sosul de maioneza:
- 5 catei de usturoi
- 5 linguri ulei de masline
- 3 oua fierte
- 2 oua crude
- 2 linguri de mustar
- 1 lingura de iaurt.






Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in jumatate, se pune pe rand intr-o folie de plastic si se bate cu ciocanelul putin.Apoi se sareaza si pipereaza feliile de piept de pui dupa care se pun pe gratar. Intre timp se face salata mixta: se rup frunzele de salata verde, iceberg si spanac, gulia se da prin razatoarea mare, castravetele, ceapa verde, rosiile cherry si ardelul se taie cubulete, se amesteca toate, se pune sosul de soia, zeama de lamaie si condimentele uscate. Sosul de maioneza: Galbenusurile fierte se amesteca cu galbenusurile crude (albusul se fierbe si se pastreaza) si se amesteca cu ulei putin cate putin pana se termina uleiul apoi se pune mustarul, iaurtul, cateii de usturoi pisati si albusurile de ou fierte taiate cubulete. Fiecare tortilla se unge cu sosul de maioneza, se pune salata in functie de preferinta, se aseaza fasii de piept de pui, deasupra se rade cascaval, se ruleaza tortiila si se serveste. Pofta buna!

Comentarii