Dulceata de nuci verzi cu arome orientale


Reteta Dulceata de nuci verzi cu arome orientale
Dulceata de nuci verzi pe langa faptul ca are un gust special, are si multe efecte benefice asupra sanatatii noastre datorita continutului concentrat de iod. Eu iau dimineata pe stomacul gol 2-3 nuci verzi inainte de micul dejun. Cojile de nuci verzi le puteti folosi facand o infuzie pentru a va clati parul, dand o culoare deosebita parului saten sau castaniu dar ajuta si in problemele pielii capului . Din cojile de nuci verzi se face si un minunat lichior care de asemenea are un efect benefic asupra organismului noastru. In curand o sa postez si reteta pentru lichior de nuci verzi dar deocamdata este la macerat. Atat nucile verzi cat si cele ajunse la maturitate au  multiple beneficii si de aceea trebuie sa profitam de aceste minunatii ale naturii pentru a ne mentine sanatatea pe termen lung.
Ingrediente:
-          1 kg si jumatate de nuci verzi
-          1 kg zahar brut de trestie (sau zahar obisnuit)
-          1 lingura condimente de la Fuchs(pentru vin fiert)
-          2 pliculete sare de lamaie Dr.Oetker
-          jumatate de litru de apa.


Mod de preparare:
Nucile se culeg (sau se cumpara) pe la jumatatea lunii iunie. Se culeg aproximativ 1kg si jumatate de nuci verzi, care se curata cu grija de coaja (pentru protectia mainilor se folosesc manusi de bucatarie, deoarece din cauza iodului mainile se coloreaza si dureaza ceva pana se duce culoarea). Dupa ce se curata nucile se pun in apa rece cu cele 2 pliculete de sare de lamaie si se lasa aproximativ 3,4 ore (sau se lasa de seara pana dimineata). Dupa ce se scot din apa cu lamaie se pun intr-o strecuratoare, iar intre timp se prepara un sirop din 1 kg de zahar si ½ l apa. Cand siropul este gata se pun nucile, condimentele  si se mai fierbe aproximativ o ora. Dulceata se serveste ca atare sau se pune in iaurt. Pofta buna!







Comentarii