Reteta Prajitura cu branza si stafide pe "pat" de fursecuri
Ingrediente:
- 700 g branza de vaci
- 250 g smantana 12% grasime
- 200 g fursecuri cu unt
- 200 g zahar brut de trestie (sau obisnuit)
- 150 g stafide
- 75 g unt
- 5 oua
- 4 linguri de amidon
- 1 lamaie
- 1 pliculet de zahar vanilat.
Mod de preparare:
Se unge cu unt o tava rotunda si se aseaza pe fundul formei, fursecurile maruntite amestecate cu 2 linguri de zahar si untul topit apoi se lasa la frigider pana se face umplutura de branza. Se separa albusurile de galbenusuri, apoi se bat albusurile spuma iar galbenusurile se amesteca cu zaharul de trestie, zaharul vanilat, branza de vaci, smantana, stafide, amidon, coaja de lamaie data prin razatoarea mica si la final se incorporeaza si albusurile. Se pune umplutura in tava peste fursecuri si se lasa la cuptorul preincalzit aproximativ o ora. Cand e gata se lasa sa se raceasca bine, apoi se portioneaza, se aseaza pe platou si se poate servi. Este mai buna servita a 2-a zi. Se poate face si in loc de pasca traditionala. Yammy! :) Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu