Prajitura cu budinca de mere si scortisoara

Reteta Prajitura cu budinca de mere
Ingrediente:
- 1 kg de mere golden
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 pachete de biscuiti simpli sau populari
- 2 plicuri budinca de vanilie Dr.Oetker
- 250 g zahar brut de trestie
- 500 ml apa
- scortisoara.

   Mod de preparare:
Se pune la fiert 450 ml apa cu zaharul, cand incepe sa fiarba se pun merele date prin razatoare si se lasa  la fiert 5  minute. Budinca de vanilie se amesteca cu restul de apa si se pune peste mere, se amesteca din cand in cand la foc mic sa nu se prinda pana se ingroasa iar la final se pune esenta de vanilie. Se aseaza biscuitii pe un platou (de preferat dreptunghiulara si de plastic) apoi deasupra lor se pune budinca de mere racita. Se pudreaza prajitura cu scortisoara dupa preferinte apoi se lasa la rece pana la servire. Este o prajitura simpla de facut, usoara, racoritoare, aromata datorita amestecului de mere, scortisoara si o aroma subtila de vanilie. Pofta buna!
P.S: Aceasta este o alta reteta de la inceputurile site-ului www.retete-bune.net, si numai buna daca tinem post. M-am gandit sa o reactualizez, in caz ca ati uitat de ea ;)).



Comentarii

Anonim a spus…
Oare cum ar fi pe pat de piscoturi? S-ar inmuia prea tare?
Desisalva a spus…
Nu cred ca s-ar inmuia prea tare. Eu am facut cu biscuiti pentru ca reteta sa fie de post si usor de mancat. Dar daca nu vrei sa faci reteta de post poti folosi piscoturile. Singurele piscoturi de post in comert sunt cele mici si rotunde ca niste biscuiti rotunzi. Si daca folosesti piscoturile rotunde o idee buna ar fi sa pui un strat de piscoturi, una cu umplutura de mere, iar un strat de piscoturi, iar la final un strat de ciocolata menaj topita cu o lingura de margarina. Spor la treaba! ;)