3 remedii pentru picioare umflate

Vara în mod special, din cauza căldurii, a umidității asociate, dar și a retenției de apă, picioarele suferă îngrozitor. În plus, nu le stă deloc bine așa de umflate cum sunt. Iată, așadar, trei remedii garantate împotriva acestei neplăceri:


1. Băi locale, cu infuzie de soc. Pui 5 lingurițe cu plantă uscată la un litru de apă clocotită. Lași 15 minute acoperit, apoi torni infuzia într-un lighenuș cu încă doi litri de apă caldă. Ții picioarele în baie 20 minute. Dacă n-ai apucat să usuci tu socul, găsești la farmacie (un pliculeț = o lingurițp cu plantă uscata).

2. Cataplasme cu decoct din paie de ovăz, pe care îl prepari din doua linguri cu paie maruntite la 0.5 litri de apă (il fierbi 5 minute). Strecori si inmoi feșe de tifon in acest decoct. Storci bine, apoi impachetezi picioarele. Lasi 20 minute. Aplici cataplasmele seara, o data la doua zile, timp de 2-3 luni.

3. Infuzie din codițe de cireșe și vișine. In parti egale, cat iei de doua ori intre degete, la 500 ml de apa clocotită. Bei de doua ori apa pe zi. Au efect diuretic și calmant.

Alte sfaturi: mananca mai putina sare, bea mai multa apa, evita abuzul de laxative/diuretice.

Comentarii