Compot mai bun, compot de piersici

Fiind zemoasa, racoroasa si plina de aroma, piersica este considerata fructul puritatii si nemuririi, potrivit anumitor traditii orientale. Compotul de piersici contine proteine, zahar vitamina A (caroten), vitaminele C si E, multe elemente antioxidante, fibre vegetale fosfor si calciu, numai 60kcal/100g.
Datorita complexului de vitamine pe care le contine, piersica protejeaza organismul de tulburari gastrointestinale, nu vindeca, dar contribuie la prevenirea multor tipuri de cancer, consolideaza sistemul imunitar. Piersica hidrateaza, fiind de mare ajutor pentru frumusetea si sanatatea pielii. De asemenea, datorita continutului bogat in vitamine si metale, piersica este un fruct potrivit pentru anxiosi, fiind ideala impotriva stresului si oboselii fizice. Are proprietati anxiolitice si sedative. Acest compot pastreaza valoarea nutritiva a piersicilor, de aceea este apreciat in intreaga lumii. Cu sau fara zahar, este un desert gustos si usor, care poate fi consumat de toate varstele, mai ales de studenti si copiii.
Avantajele compotului
Avantajul principal al compotului de piersici este ca ne ofera posibilitatea sa ne bucuram de acest fruct delicios in toate anotimpurile. In plus, din momentul conservarii, piersicile isi pastreaza elementele nutritive pana la 2 ani.
Trebuie sa ne obisnuim cu o alimentatie sanatoasa, imbunatatind calitatea vietii noastre.

Comentarii