Bomboane Raffaello aromate cu nuca

Reteta Bomboane Raffaello aromate cu nuca
Nu am cumparat pana acum niciodata raffaello dar acestea facute in casa pot sa zic ca sunt exceptional de bune si din spusele celor care au incercat si pe cele din magazin, cele de casa sunt fara egal. De obicei eu le fac de sarbatori sau la aniversari incantand gustul fiecaruia cu acestea...Vara asta, la facultate s-a ales ca ultima zi de seminar sa fie o zi de relaxare, de cunoastere si comunicare in care fiecare student sa aduca ceva cel reprezinta si eu am ales sa fac raffaello. Desi credeam ca o sa imi mai ramana cateva si pentru acasa, am ramas fara:)). Nu au fost prezenti toti colegii, dar in pauza s-a raspandit zvonul ca am adus raffaello si au inceput  sa ma caute sa le dau si lor. A fost frumos ca am putut sa le indulcesc ziua cu ce ma reprezinta pe mine, adica ceva dulce...
Ingrediente:
- 250 g lapte praf degresat Dr.Oetker sau lapte praf integral Raraul
- 200 g zahar pudra vanilat
- 100 g nuca de cocos
- 1 pachet de unt
- 1 lingurita cu extract de vanilie
- 1 lingurita cu extract de portocale
- 1 sticluta cu esenta de migdale (25 ml)
- 1 ceasca de miez de nuca sau migdale.

Mod de preparare:
Se amesteca laptele praf cu zaharul pudra apoi se pune untul si se amesteca cu furculita pana se omogenizeaza dupa care se adauga esentele de vanilie si portocala si se lasa la frigider 30 de minute. In acest timp se lasa la inmuiat miezul de nuca sau migdalele in esenta de migdale. Se scoate compozitia de la frigider se fac rapid bilutele, in mijloc se pune miez de nuca si se dau prin nuca de cocos (se pot da si prin foi de napolitana maruntita simpla sau in amestec cu nuca de cocos). Apoi se lasa la rece pana la servire, de obicei a 2-a zi. Cel mai mult imi place cu miez de nuca dar ca sa impac pe toata lumea pun si miez de nuca si migdale. Pofta buna!

Comentarii