Pestele, aliatul inimii sanatoase

Pestele este nu numai gustos, ci si foarte sanatos. Recomandat in regimurile de slabire, dar si in mai toate dietele pentru suferinzii de diabet, ficat sau rinichi, pestele mai are o calitate nemaipomenita: se pregateste usor si extrem de repede. Conditia este sa-l cumperi curatat si eviscerat.

Consumul zilnic a circa 1g de ulei de peste reduce mortalitatea cardiovasculara cu 30% si moartea cardiaca cu 45%.

Sanatate
Grasimile nesaturate pe care le contine pestele - acizii grasi omega 3 - sunt pline de calitati. In primul rand, reduc colesterolul din sange, ceea ce duce la un aparat cardiovascular mult mai eficient. Mai pe scurt, la o inima mai sanatoasa. Acizii grasi omega 3 scad trigliceridele, reduc ritmurile cardiace anormale si presiunea sangvina si imbunatatesc ritmul de reglare a coagularii sangelui.
In plus, pestele, oricat ar fi de gras, tot nu e la fel de plin de grasimi si nu are asa de multe calorii precum carnea de porc, fie ea si macra.

Gust
Pestele poate fi aromatizat cu tot felul de ierburi, imbogatiti cu vin si combinat cu aproape orice garnitura (legume sau cereale). El ramane unul dintre cele mai vechi alimente cunoscute de om. Se poate prepara fript, prajit, la cuptor sau fiert, fiind la fel de gustos si de sanatos.

Voi cat de des consumati peste? Si ce fel de peste?

Comentarii