Remedii si indicatii pentru acnee

Remedii si indicatii pentru acnee
Acneea este o boala a pielii, o afecțiune inflamatorie a glandelor piloseboreice, prin apariția de coșuri, puncte negre pe fata, gat sau spate. Desi se zicea ca acneea este mai frecventa la baieti decat la fete in ultimul timp s-a constatat ca in prezent aceasta afectiune se prezinta mai frecvent la fete decat la baieti. Cauza profunda a acesteia fiind hipersensibilitatea la nivelul normal al hormonului sexual testosteron. Aceasta hipersensibilitatea determina producerea unei cantitati anormal de mari de sebum, substanta grasa secretata de glandele sebacee si care protejeaza pielea.
Eu am suferit de aceasta afectiune intr-o forma usoara timp de 3 ani dar pentru ca am reactionat la timp am reusit sa lupt impotriva ei si nu a fost deloc usor. O data ce o ai cu greu scapi de ea respectand reguli stricte si urmand un tratament adecvat. La inceput am fost indrumata catre un endocrinolog . Am fost la consultatie dupa care trebuia sa fac un set de analize recomandate de ea. Desi mi s-a zis ca daca problema mea nu e de la glandele endocrine apoi voi consulta un dermatolog, marea mea greseala a fost ca nu le-am facut pentru ca pe atunci erau scumpe pentru mine si nu imi permiteam asa ca am ales calea cea mai ieftina: dermatologul. Si au trecut 3 ani, am urmat tratamentul dermatologului cu antibiotice, skinoren, isotrexin, zineryt, ea disparuse temporar deoarece dupa terminarea tratamentului dermatologic ea a reaparut. Astfel eu fiind nevoita sa depind de aceste creme (in timpul utilizarii lor ea a disparut intr-un fel era tinuta sub control dar nu tratata). Asa ca am trecut la un ritual propriu de tratare a ei dupa indelungi cautari de informatii. Pentru igiena recomand 3 pasi in curatarea tenului cu probleme: gel de curatare pentru ten acneic si nu demachiant pentru ca incarca porii si agraveaza problema, o lotiune tonica pentru ten acneic sau se aplica local pe cosuri alcool camforat 10% la final o crema antiimperfectiuni. Cosurile se scot doar seara dupa ritualul de curatare a fetei dupa care se aplica pentru dezinfectare peroxid de hidrogen 3% (sub denumirea de apa oxigenta).  De 3 ori pe saptamana recomand masti facute acasa de exemplu:
Prima masca: intr-un recipient se pune 1 lingura de zeama de lamaie, 1 lingura miere de salcam, 1 lingura de polen si 10 picaturi tinctura de propolis. Se amesteca bine si se lasa pana a2a zi. Se curata fata, se aplica pasta obtinuta, iar dupa 20 de minute se spala tenul cu apa calda apoi se clateste tenul cu ceai de coada soricelului (masca se foloseste 3 seri la rand).

A2a  masca: se bate bine un albus de ou si se amesteca cu o lingurita de miere, se aplica pe ten, se lasa 15 minute dupa care se clateste cu apa calda apoi cu apa rece.
A3a masca: se amesteca intr-un recipient de portelan sau ceramica 1 lingura zeama de lamaie cu 1 lingura pudra de argila pentru tratamente cosmetice de la AslaVital. Se aplica pe fata, se lasa pana se usuca apoi se spala cu apa calda si se clateste cu apa minerala (aceasta se face timp de o sapatamana in fiecare seara dupa care se poate face o zi da si una nu pana se amelioreaza problema). Aceasta am folosito cel mai des pentru ca  rezultatele sunt rapide:D.
Alte remedii ar fi folosirea uleiurilor esentiale de exemplu: uleiul de lavanda se foloseste ca atare nediluat iar impreuna cu cel de geraniu au proprietati antiseptice si vindecatoare, uleiul de arbore de ceai, uleiul de museteluleiul din boabe de ienupar este astringent, curata pielea, este benefic pentru acnee, ten gras dar si pentru eczeme care supureaza, un alt ulei esential eficient ar fi cel de cedru libanez ce ajuta la normalizarea secretiei de sebum, uleiul de romanita reduce inflamatia. 
Recomandare: Se adauga 2 picaturi de ienupar si 1 lingura ulei de jojoba in jumatate de cana de apa calda si se aplica pe piele cu un disc demachiant din 2 in 2 ore. Si ca o recomandare pentru fetele care folosesc zilnic machiajul ar fi ca 1 zi pe saptamana sa ia pauza de la machiaj.
O data pe saptamana este bine sa se faca baie cu aburi timp de 10 minute folosind infuzie de musetel. Dupa ce se usuca tenul cu un prosop se sterge cu apa de trandafiri sau ceai de flori de soc sau ceai de galbenele.
Alte produse care le-am folosit si le mai folosesc pentru ingrijirea zilnica a tenului acneic sunt produsele de la Ivatherm: gelul spumant purifiant pentru piele sensibila, mixta sau grasa, crema matifianta pentru piele grasa, mixta si sensibila, crema pentru piele grasa cu imperfectiuni severe (aceasta constituie si o excelenta baza de machiaj).
Si cu acestea am reusit sa imi tin sub control problema cu acneea si o sa le mai folosesc pana o sa reusesc sa merg si la endocrinologie:D...
Daca aveti alte sugestii sunt aici sa va ascult, cu ocazia asta poate reusesc sa gasesc si ceva util pentru mine...Va astept!:)

Comentarii

Anonim a spus…
O sugentie utila pt acnee www.biofoton.ro
Anonim a spus…
Si eu m-am "luptat" cu aceasta problema ani de zile pana am descoperit farmacia veterinara...sti c o sa va amuze, dar Mibazonul, Asocilinul si Eqvagelul au facut minuni. Le folosesc frecvent si nici nu mai stiu cum e sa ai acnee...
Desisalva a spus…
M-ai facut curioasa si m-am interesat de aceste produse, care sunt intr-adevar pentru afectiunile pielii animalelor si daca au dat rezultate inseamna ca sunt bune. Uite ca la asta nu m-am gandit pana acum. Si nu sunt deloc scumpe. Mie mi-a trecut cu isotretinoin si sper sa nu mai am asa ceva niciodata.