Reteta Farfalle cu somon, fructe de mare si anghinare
Ingrediente:
- 200 g farfalle (cu ou si grau dur)
- 200 g somon afumat
- 200 ml pasta de rosii
- 150 g creveti decorticati
- 100 g scoici
- 100 g branza italieneasca pentru paste de la Napolact
- 100 g inele de calamar
- 50 g unt
- 6 catei de usturoi
- 5 bucati de anghinare marinate in mirodenii (am gasit la vitrina de la Kaufland)
- 5 bucati de rosii uscate marinate in mirodenii (tot de la Kaufland)
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa rosie mare
- zeama de la o jumatate de lamaie
- jumatate de ardel rosu
- jumatate de ardel galben
- condimente uscate: piper, busuioc, oregano, tarhon.
Ingrediente:
- 200 g farfalle (cu ou si grau dur)
- 200 g somon afumat
- 200 ml pasta de rosii
- 150 g creveti decorticati
- 100 g scoici
- 100 g branza italieneasca pentru paste de la Napolact
- 100 g inele de calamar
- 50 g unt
- 6 catei de usturoi
- 5 bucati de anghinare marinate in mirodenii (am gasit la vitrina de la Kaufland)
- 5 bucati de rosii uscate marinate in mirodenii (tot de la Kaufland)
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa rosie mare
- zeama de la o jumatate de lamaie
- jumatate de ardel rosu
- jumatate de ardel galben
- condimente uscate: piper, busuioc, oregano, tarhon.
Mod de preparare:
Se pun pastele la fiert in apa clocotita cu sare timp de 10 minute. Intre timp se pregatesc ingredientele pentru sos: se taie ceapa julien, ardeii se taie tot julien pe lung, apoi in jumatate, somonul, cateii de usturoi, anghinarea si rosiile uscate se taie cubulete. Se pune untul la topit intr-o tigaie antiaderenta, se pune ceapa, uleiul de masline si se lasa 3 minute la calit cu capacul pus. Dupa care se pun ardeii, crevetii, scoicile, inelele de calamar, usturoiul si in jur de 150 ml de apa si se lasa sa fiarba 8 minute dupa care se pune pasta de rosii, somonul si anghinarea si se mai lasa 5 minute. Dupa ce au trecut cele 5 minute se pune zeama de lamaie, rosiile uscate, condimentele uscate, se lasa 2 minute dupa care se da deoparte si se pune branza pentru paste, amestecand pana se omogenizeaza. Pentru prezentare am folosit pastele si sosul separat dupa care le-am amestecat impreuna pentru a se imbina aromele impreuna cu pastele. Pentru mine sunt cele mai bune paste cu fructe de mare, cred ca este cea mai buna combinatie si nici nu mai este nevoie sa se adauge sare in plus. As manca toata ziua aceste paste cu fructe de mare alaturi de celelalte ingrediente care pur si simplu imi trezesc si imi rasfata papilele gustative. Pastele se servesc calde cu branza pentru paste dar sunt bune de servit si reci. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu