Animale care ne ajuta sa fim sanatosi

Terapia cu animale nu presupune neaparat ca pacientul sa aiba un animal de companie acasa, ci se refera la tratamentul facut cu ajutorul sau in prezenta unui animal. Studiile din ultimele trei decenii au relevat efectele benefice pe care le exercita animalelele asupra vietii noastre. Cainii, pisicile, pasarile, hamsterii, iepurii, caii, pestii ne ajuta sa avem o sanatate mai buna, ne scad presiunea arteriala, atenueaza efectele bolilor genetice, previn afectiunile sistemului nervos, ne imbunatatesc starea de spirit, ne fac sa ne simtim utili si iubiti.

Afectiune si devotament
Animaul cel mai folosit in terapie este cainile, pentru ca e docil, poate fi dresat sa indeplineasca anumite misiuni sau sa semnalizeze unele probleme de sanatate. Cainii inteleg si retin foarte repede ce vrea stapanul de la ei sunt de ajutor in diverse afectiuni ale sufletului si mentalului, mai ales pentru batrani si copii, oameni singuri sau cei cu probleme de comunicare.

Cai, pesti si delfini
Terapia ecvestra este un remediu foarte eficient. Copii invata un nou mod de comnuicare in relatia cu animalul, se relaxeaza, nu mai sunt nervosi si anxiosi, iar celor hiperactivi li se amelioreaza concentrarea si coordonarea. Doar 20 minute petrecute in fata unui acvariu cu pesti iti reduc stresul, durerile de cap, durerile de oase si te binedispun. Delfinii pot declansa sentimente euforice si uimitoare vindecari, fizice, dar si psihice. Inotul cu delfinii calmeaza spasmele, relaxeaza organismul si reda increderea in fortele proprii.

Comentarii