Reteta Prajitura cu mere si banane
Este combinatia perfecta dintre mere si banane, se completeaza impreuna...este o prajitura parfumata, racoroasa si cremoasa care va unge sufletul cu aromele ei...pot sa spun ca este una din preferatele mele prajituri...Trebuie sa o incercati si voi;)!
Ingrediente:
- 375 g de iaurt
- 8 linguri de zahar brut de trestie
- 8 linguri de faina
- 8 linguri de ulei
- 3 banane
- 3 oua
- 1 mana de zahar brut de trestie
- 1castron de mere date prin razatoarea mare
- 1 pliculet praf de copt stins in otet sau zeama de lamaie
- 1 lingura pudra de scortisoara
- 1 praf de sare
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 lingura esenta de portocale
- 1 lingura de rasatura de lamaie
- 2 pliculete de zahar vanilat bourbon Dr.Oetker
- 2 linguri de rasatura de portocale
- pentru decor: zahar pudra vanilat.
Este combinatia perfecta dintre mere si banane, se completeaza impreuna...este o prajitura parfumata, racoroasa si cremoasa care va unge sufletul cu aromele ei...pot sa spun ca este una din preferatele mele prajituri...Trebuie sa o incercati si voi;)!
Ingrediente:
- 375 g de iaurt
- 8 linguri de zahar brut de trestie
- 8 linguri de faina
- 8 linguri de ulei
- 3 banane
- 3 oua
- 1 mana de zahar brut de trestie
- 1castron de mere date prin razatoarea mare
- 1 pliculet praf de copt stins in otet sau zeama de lamaie
- 1 lingura pudra de scortisoara
- 1 praf de sare
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 lingura esenta de portocale
- 1 lingura de rasatura de lamaie
- 2 pliculete de zahar vanilat bourbon Dr.Oetker
- 2 linguri de rasatura de portocale
- pentru decor: zahar pudra vanilat.
Mod de preparare:
Se amesteca ouale cu 8 linguri de zahar brut de trestie, uleiul, iaurtul, faina, praful de copt stins in otet, esenta de vanilie, esenta de portocale, 1 pliculet de zahar vanilat bourbon, rasatura de lamaie si de portocale si un praf de sare. Se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune jumatate din compoztia de aluat si se da la cuptor pana se incheaga putin. Apoi se scoate, se imprastie uniform merele pe toata suprafata, rondelele de banane, peste ele se presara o mana de zahar brut de trestie, 1 pliculet de zahar vanilat bourbon, scortisoara si deasupra se intinde compozitia de aluat ramasa. Se lasa la cuptor pentru 30 de minute pana incepe sa prinda putina culoare. Se serveste rece, ornata cu putin de zahar pudra. Este o prajitura usoara si plina de arome. Pofta buna!
Se amesteca ouale cu 8 linguri de zahar brut de trestie, uleiul, iaurtul, faina, praful de copt stins in otet, esenta de vanilie, esenta de portocale, 1 pliculet de zahar vanilat bourbon, rasatura de lamaie si de portocale si un praf de sare. Se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune jumatate din compoztia de aluat si se da la cuptor pana se incheaga putin. Apoi se scoate, se imprastie uniform merele pe toata suprafata, rondelele de banane, peste ele se presara o mana de zahar brut de trestie, 1 pliculet de zahar vanilat bourbon, scortisoara si deasupra se intinde compozitia de aluat ramasa. Se lasa la cuptor pentru 30 de minute pana incepe sa prinda putina culoare. Se serveste rece, ornata cu putin de zahar pudra. Este o prajitura usoara si plina de arome. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu