Supa crema de conopida delicioasa

Reteta Supa crema de conopida delicioasa
Ingrediente:
- 1 kg de conopida
- 1 litru de apa
- 250 g smantana 12% grasime
- 250 g branza slaba de vaci
- jumatate de lingurita de amidon alimentar
- 1 legatura de patrunjel
- 1 sfert de telina
- 1 ceapa mare
- 1 ardel iute rosu
- 1 ardel gras galben
- 2 linguri rase de Mirodenia de la Fuchs
- 5 catei de usturoi
- condimente uscate: sare de mare, boia de ardei dulce, piper, nucsoara, turmeric, busuioc, marar
- optional: paine prajita cu unt, parmezan ras.

Mod de preparare:
Se pune conopida spalata bine, si rupta in buchetele intr-un litru de apa  la fiert impreuna cu doua linguri rase de Mirodenia, ceapa intreaga, telina taiata in fasii si cateii de usturoi. Intre timp se amesteca intr-un bol branza de vaci cu amidonul, condimentele uscate si cu smantana pana se omogenizeaza. Cand s-au fiert legumele se adauga putin cate putin compozitia de branza cu smantana si ardeii. Se lasa supa sa fiarba 6 minute dupa care se da de pe foc, se pune verdeata si se paseaza totul cu un mixer vertical sau cu instrumentul de pasat cartofii pentru piure. Supa se serveste calda cu paine prajita cu unt sau prajita simpla si cu putin parmezan ras deasupra. Pofta buna!

Comentarii