12 Retete naturiste pentru ingrijirea tenului gras, seboreic

Tenul gras este acel ten care este unsuros, lucios lipsit de suplete iar porii sunt dilatati. Daca nu este ingrijit corespunzator pot aparea cosuri, puncte negre si un aspect galbui al pielii. De obicei un asemenea ten favorizeaza si aparitia acneei. Pentru demachierea si curatarea tenului gras trebuie sa se foloseasca apa si sapunul sau un gel de curatare specific acestui ten dar in nici un caz nu trebuie sa folosim creme/lotiuni/lapte demachiant(e). Tenul gras are nevoie de o ingrijire adecvata pentru reducerea secretiei de sebum, acest lucru il obtinem cu rabdare si cu ajutorul remediilor naturiste.Avand si eu acest tip de ten, desi nu sunt bruneta cum se zice ca acesta ar fi specific brunetelor o sa va recomand cateva masti si lotiuni pentru ingrijirea tenului gras:
1. Se zdrobeste o jumatate de banana care se amesteca cu o lingurita de miere, o lingurita de zeama de lamaie dupa care se aplica aceasta masca pe fata, se lasa 20 de minute apoi se sterge cu un servetel si se clateste tenul cu o infuzie de musetel.
2. Se zdrobesc 3 capsuni si se amesteca cu un albus de ou batut, se aplica pe fata si se tine 20 de minute dupa care se spala cu apa clada si se clateste cu apa minerala.
3. Se zdrobesc 3 capsuni si se amesteca cu o lingurita de lamaie, se aplica pe fata si se tine 20 de minute dupa care se clateste cu apa calda.
4. Se curata 3 castane de coaja, se dau prin razatoare sau se zdrobesc si se amesteca cu o lingurita de miere. Se lasa 40 de minute pe fata dupa care se spala cu apa calda si se clateste cu o infuzie de nalba.
5. Se dau prin razatoare 3 castraveti si se stoarce bine de suc, se bat spuma 2 albusuri de ou. Se amesteca intr-un recipient de sticla sucul de castraveti, albusurile de ou cu un pahar de apa de roze, se agita bine apoi se adauga 125 ml de alcool de 70 de grade. Se lasa la macerat 3 zile dupa care se stercoara si se pastreaza la rece intr-un recipient de sticla. Zilnic se maseaza tenul cu aceasta lotiune
6. Se tine pe fata timp de 40 de minute caise zdrobite dupa care se spala cu apa calda si se tamponeaza tenul cu suc de caise.
7. Se da prin razatoarea mica o gutuie si se amesteca cu putina pudra de talc dupa care se aplica pe fata 20 de minute apoi se spala tenul cu apa calda. 
8. Se face o infuzie dintr-o lingura de conuri de hamei maruntite peste care se toarna 100 ml de apa clocotita, se lasa 30 de minute la infuzat dupa care se aplica comprese locale pe fata.
9. Se rade o radacina de hrean peste care se pune un pahar de apa rece, se lasa o ora dupa care se sterge fata cu aceasta lotiune.
10. Se fierbe timp de 30 de minute 2 legaturi de marar in 500 ml de apa. Cu aceasta lotiune se spala zilnic tenul. Sau amestecati 100 ml din aceasta lotiune cu 2 linguri de zeama de lamaie cu 25 ml de alcool de 70 de grade, 10 g de glicerina se agita bine dupa care se foloseste aceasta lotiune tamponand tenul.
11. Seara se curata tenul, se spala cu apa calda apoi se maseaza tenul cu 2 jumatati de rosii, se lasa pana dimineata dupa care se spala cu apa calda si se clateste tenul cu apa minerala.
12. Se amesteca in parti egale o lingura de sunatoare, salvie si rozmarin, peste care se toarna 100 ml de otet de mere si 50 ml de alcool de 90 grade. Se lasa la macerat 6 zile dupa care se strecoara si se pastreaza intr-un recipient de sticla inchisa la culoare. Seara se unge tenul cu aceasta lotiune.


















Comentarii