Reteta Budinca de broccoli si pui la gratar
Este o reteta simpla, usoara si foarte delicioasa...:)
Ingrediente:
- 650 g piept de pui
- 500 g broccoli proaspat
- 100 g cascaval
- 100 g branza proaspata de vaci
- 100 g pasta de rosii
- 100 ml lapte degresat
- 3 linguri de smantana
- 3 oua
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare:
Este o reteta simpla, usoara si foarte delicioasa...:)
Ingrediente:
- 650 g piept de pui
- 500 g broccoli proaspat
- 100 g cascaval
- 100 g branza proaspata de vaci
- 100 g pasta de rosii
- 100 ml lapte degresat
- 3 linguri de smantana
- 3 oua
- 2 catei de usturoi
- condimente uscate: sare de mare, oregano, ienibahar.
Mod de preparare:
Pentru inceput se spala broccoli si se pune la fiert in apa calda cu putina sare timp de 15 minute. Intre timp se spala bine pieptul de pui, se taie fasii, se bat snitelele putin cu ciocanelul, se unge grilul cu putin unt si se pun snitelele de pui pe gril si se face rapid pe ambele parti (nu se lasa sa se rumeneasca). Dupa ce s-a fiert se da printr-un jet de apa rece broccoli apoi se paseaza si se amesteca cu putina sare dupa gust (eu nu am mai pus deloc, decat la fiert), se pune branza proaspata de vaci, smantana, pasta de rosii si cateii de usturoi pisati. Se pun snitele intr-o tava rotunda sau intr-o tigaie antiaderenta (eu am folosit o tigaie antiaderenta), se presoara peste snitele cu oregano si ienibahar apoi se intinde uniform budinca de broccoli si se pune amestecul de oua batute cu cascaval si lapte. Se da in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute pana se incheaga si prinde putina culoare. Aceasta budinca se serveste dupa preferinte simpla, ori cu varza murata cum am incercat eu, cu sos de rosii sau cu gogosari la otet.Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu