Tagliatelle cu spanac, somon si fructe de mare

Reteta Tagliatelle cu spanac, somon si fructe de mare
Ingrediente:
- 300 ml de vin alb sec sau demisec
- 250 g tagliatelle cu spanac bio (se gasesc la plafar)
- 250 g de creveti proaspeti
- 200 g de somon file proaspat
- 150 g de ciuperci
- 150 g de calamar
- 150 g carne de scoici
- 100 g parmezan ras
- 100 g unt nesarat
- 8 catei de usturoi
- 6 rosii cherry
- 6 linguri pasta de rosii
- 2 cepe rosii de apa
- 1 andiva
- 1 foaie de dafin
- 1 lingura zeama de lamaie
- condimente uscate: sare de mare, piper alb, busuioc, oregano, patrunjel, ienibahar.

Mod de preparare:
Se pune la fiert in apa cu putina sare de mare carnea de scoici si crevetii timp de 20 de minute. Fileurile de calamar si somonul se fac pe gratar. Intr-un tuci se pune untul nesarat la topit, ceapa rosie taiata julien, vinul alb si se lasa cu acoperit cu capacul 6 minute dupa care se pun scoicile, crevetii si calamarul, se mai lasa 5 minute dupa care se pun ciupercile, usturoiul taiat cubulete adaugand apoi pasta de rosii, andiva, condimentele uscate, dafinul, se mai adauga putina apa calda daca mai este necesar si se lasa inca 5 minute la fiert acoperit cu capacul. Se pune 500 ml de apa cu sare la fiert, cand incepe sa fiarba se pun pastele si se lasa la fiert 4 minute amestecand din cand in cand. Dupa ce au trecut cele 5 minute se pune si somonul taiat cubulete, zeama de lamaie,100 de g de parmezan, lasand totul inca 2 minute dupa care se da deoparte adaugand rosiile cherry taiate cubulete si tagliatellele cu spanac. Acest preparat se serveste cald cu parmezan ras deasupra. Pentru poze am lasat sosul si pastele separat dupa care le-am amestecat.
Cum sa mancati crevetii:se indeparteaza capul, picioarele si se curata coaja care invaluie carnea.
Pofta buna!

Comentarii