Ardei umpluti cu arpacas, porumb si legume

Reteta Ardei umpluti cu arpacas, porumb si legume
Va recomand sa incercati acesti ardei minunati. Sunt foarte deliciosi, usori, consistenti si sigur nu va veti mai satura de ei. Este o mancare de post exceptionala de care sigur nu veti uita... din cand in cand va veti aminti de ea si veti pofti la o portie chiar daca nu va fi post...
Ingrediente:
- 800 g rosii taiate
- 350 g boabe de porumb fiert
- 10 ardei grasi
- 10 linguri de arpacas
- 8 linguri de ulei de masline sau susan
- 4 fire de ceapa verde
- 4 linguri de soia granule inmuiate
- 4 crengute de busuioc
- 3 crengute de cimbru
- 3 linguri de gris
- 3 cepe rosii
- 2 linguri de Mirodenia de la Fuchs
- 1 morcov mare
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- condimente uscate: sare de mare, piper, boia de ardei dulce, marar.
Mod de preparare:
Pentru inceput se pune la fiert arpacasul timp de 20 de minute la foc mic. Intr-o oala se amesteca 1,5 l de apa cu doua linguri de Mirodenia si se lasa pe foc pana se infierbanta. Dupa care separat intr-un tuci se pun la incins 4 linguri de ulei in care se pune la calit timp de 2 minute ceapa verde si ceapa rosie. Apoi se pune arpacasul, grisul, granulele de soia, boabele de porumb, morcovul dat prin razatoarea mare si 500 ml din cantitatea de apa cu Mirodenia si se lasa pe foc 15 minute, amestecand din cand in cand pana cand se absoarbe lichidul, la final adaugand sare, piper, boia si jumatate de legatura de marar si patrunjel tocate marunt. Se curata ardeii de seminte, se pastreaza capacelele de ardei apoi se pune in fiecare umplutura cat incape acoperind ardeii cu capacele. Intr-o oala mai mare intinsa sau intr-o tava se pune 4 linguri de ulei de masline, rosiile taiate, crengutele de cimbru si busuioc, restul de apa incalzita cu Mirodenia si la final se aseaza ardeii unul langa altul, se presara putin marar uscat, putina sare si se lasa pe foc timp de 10 minute. Dupa cele 10 minute se acopera tava cu o folie de aluminiu si se pune in cuptorul preincalzit 30 de minute. La final se adauga restul de verdeata ramasa si se servsc calzi cu putin sos. Pofta buna!

Comentarii